Strategije propadaju, komisije ništa ne rade

Strategije u Republici Srpskoj se pišu, pa propadaju. Komisija koja bi trebalo da se bavi sprovođenjem strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj nije se sastala 16 mjeseci. U Vladi imaju opravdanje, a opozicija tvrdi da se namjerno ništa ne radi.

Republika Srpska 12.09.2016 | 22:46
Strategije propadaju, komisije ništa ne rade
Komisija Narodne skupštine koja bi trebalo da se bavi sprovođenjem strategije za borbu protiv korupcije u Republici Srpskoj nije se sastala od aprila prošle godine, praktično od formiranja. Član Komisije Milanko Mihajlica zbog toga je tražio da napusti Komisiju, ali mu to nije dozvoljeno. Opozicioni poslanici tvrde da je sasvim logično da Komisjia ništa ne radi jer bi onda došla u sukob sa nosiocima vlasti u Srpskoj.

Komisijom presedava ministar pravde Republike Srpske, a iz ovog ministarstva ranije su tvrdili da je Komisija već uradila dobar posao nakon svoje prve sjednice na kojoj je pripremljeno nekoliko zakona. Tek kada ti zakoni budu usvojeni Komisija ima osnov da nastavi sa radom, tvrdili su u Ministarstvu pravde.

Prethodna strategija u Republici Srpskoj istekla je 2012. godine bez vidljivih rezultata u borbi protiv korupcije u Republici Srpskoj.



BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Plan b

12.09.2016 18:38

Komisija kipova... koja strategija..korupcija za ginisovu knjigu rekorda.Al sad kad krene veza Prnjavor-Doboj biće sve ok.

ODGOVORITE
Name

KAKAV MINISTAR

12.09.2016 18:44

Kad govorimo o ministru to je najgori ministar od nastanka RS na ovoj poziciji stoga nema potrebe tupiti zube on je samo dekoracija.

ODGOVORITE
Name

£

12.09.2016 19:12

Ovi otvoreno krse sve norme civilizacije. Strani predstavnici nista ne preduzimaju jer se dobro plusaju od svega ovoga sto traje vec vise od 25 godina. Na kraju ce doci do oruzane pobune odredjene grupe ili sloja u ovoj vukoj.bini. Bez toga, nece doci do promjena jer je vecina ovog naroda obicna dvonozna stoka. Tu pomoci nema.

ODGOVORITE
Name

Olafa čekajući

13.09.2016 09:49

Strategije ova, kao i sve druge, rade sei metodama resavske škole, osavremenjeno sistemom copy paste, inače najvećim dostignućem pomenute škole. I niko ih ne čita, strategije niko ne čita. Jedino autor i lektor, ali samo da isprave štamparske greške, ekavicu prevedu na ijekavicu i sl. Naslijeđena praksa to je. Dobro nije niti će biti, ali šta da se radi. Valjda se čeka Olaf...

ODGOVORITE