Чланство у унији гаранција против ратова

Игор Црнадак који учествује на 11. Стратешком форуму на Бледу у Словенији, рекао је да му је жеља да колегама потврди европску жељу Босне и Херцеговине, преноси Н1.

Босна и Херцеговина 06.09.2016 | 22:50
Чланство у унији гаранција против ратова
На Бледу у Словенији у понедјељак је почео 11. Стратешки форум на којем ће се ове године највише говорити о питању безбједности, интеграцијама, те будућим изазовима у Европи и њеном ширем окружењу.

Међународну конференцију која је окупила госте и стручњаке из 70-ак држава отворио је словеначки премијер Миро Церар, зажељевши им добродошлицу и успјешан рад и допринос.

Црнадак је прије обраћања рекао да је његова главна порука да ЕУ настави процес проширења, што је значајно и за ЕУ, и за земље Западног Балкана.

"ЕУ пркоси изазовима с којима се сусреће посљедњих годину дана, а наша је жеља да будемо дио Европе. Што се тиче БиХ, предали смо апликацију у фебруару, вриједно смо радили, испунили све услове. Очекујемо да наша апликација буде и званично прихваћена 20. септембра", додао је Игор Црнадак, министар Спољних послова БиХ.

Он је истакао да посљедње политичке тензије и све жешћа реторика потврђују колико је БиХ важна Европска унија.

"Чланство у ЕУ доноси гаранцију у дијелу који највише желимо, да никада више не буде ратова и да нећемо више убијати једни друге", рекао је Црнадак.

Он је нагласио да ту врсту стабилности и боље економске перспективе БиХ види у Европи, и то је обострани интерес, како БиХ, тако и ЕУ.

(Н1)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

рат

06.09.2016 17:15

А мозда би ми ратовали против политицара?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адо

06.09.2016 19:43

Свака цаст Игору прави је представник свих градзана игора за предсједника дрзаве

ОДГОВОРИТЕ