Путем Амбасаде БиХ до стипендија у Израелу

Амбасадору БиХ у Израелу Јелени Рајаковић данас је званично уручено писмо Галиле интернешнел менаџмент института из Израела о обезбјеђивању стипендија за обуку 50 професионалаца из БиХ, из различих области у наредних пет година.

Босна и Херцеговина 06.09.2016 | 16:06
Путем Амбасаде БиХ до стипендија у Израелу
Досадашњи разговори амбасадора БиХ и предсједника Института Џозеф Шевела довели су до ове, данас и званично потврђене одлуке Института, а све с циљем јачања сарадње БиХ и Израела, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Програми обуке обухватају 33 области, од агрономије до менаџмента, а заинтересованим полазницима из БиХ посебно се скреће пажња на развој пољопривреде, управљање масовним кризама /поплаве, пожари и слично/ и управљање здравственим системима.

Мисија Галиле института је превазилажење економског јаза између транзиционих и развијених земаља образовањем и програмима за изградњу капацитета земље.

Институт је основан на увјерењу да све земље могу унаприједити своје економије улагањем у људски елемент - у знање, као и иновативно, смјело размишљање људи који раде у сваком сектору друштва, наводи се у саопштењу.

До данас је више од 16.000 стручњака из 170 земаља успјешно завршило обуке у Институту.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

неутралан

06.09.2016 15:50

Добро је да неко из политике и ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма ајде

06.09.2016 15:54

Наши из Савеза за промјене и раде, за разлику од других. Поздрав лијепој амбасадорици из НДП-а и нека само тако настави