Putem Ambasade BiH do stipendija u Izraelu

Ambasadoru BiH u Izraelu Jeleni Rajaković danas je zvanično uručeno pismo Galile internešnel menadžment instituta iz Izraela o obezbjeđivanju stipendija za obuku 50 profesionalaca iz BiH, iz različih oblasti u narednih pet godina.

Bosna i Hercegovina 06.09.2016 | 16:06
Putem Ambasade BiH do stipendija u Izraelu
Dosadašnji razgovori ambasadora BiH i predsjednika Instituta Džozef Ševela doveli su do ove, danas i zvanično potvrđene odluke Instituta, a sve s ciljem jačanja saradnje BiH i Izraela, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Programi obuke obuhvataju 33 oblasti, od agronomije do menadžmenta, a zainteresovanim polaznicima iz BiH posebno se skreće pažnja na razvoj poljoprivrede, upravljanje masovnim krizama /poplave, požari i slično/ i upravljanje zdravstvenim sistemima.

Misija Galile instituta je prevazilaženje ekonomskog jaza između tranzicionih i razvijenih zemalja obrazovanjem i programima za izgradnju kapaciteta zemlje.

Institut je osnovan na uvjerenju da sve zemlje mogu unaprijediti svoje ekonomije ulaganjem u ljudski element - u znanje, kao i inovativno, smjelo razmišljanje ljudi koji rade u svakom sektoru društva, navodi se u saopštenju.

Do danas je više od 16.000 stručnjaka iz 170 zemalja uspješno završilo obuke u Institutu.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

neutralan

06.09.2016 15:50

Dobro je da neko iz politike i radi.

ODGOVORITE
Name

Ma ajde

06.09.2016 15:54

Naši iz Saveza za promjene i rade, za razliku od drugih. Pozdrav lijepoj ambasadorici iz NDP-a i neka samo tako nastavi