Бањалука: Одстранили тумор тежак 31 кг!

Љекари УКЦ Републике Српске успјешно су одстранили тумор лијевог јајника тежак нешто више од 31 килограм код пацијенткиње П. С. старе 52 године.

Република Српска 05.09.2016 | 22:56
Бањалука: Одстранили тумор тежак 31 кг!
Жена којој је тумор одстрањен прије неколико дана, успешно се опоравља од операције и сутра би, сазнаје "ЕуроБлиц", требало да буде пуштена са лијечења.
 
Операција је трајала четири сата, а тим који је урадио тако захтјеван захват предводили су бањалучки хирург Зоран Аничић и гинеколог Весна Ећим-Злојутро.

У тим су били укључени и специјалисти пластично-реконструктивне хирургије, који су имали задатак да ураде пластику предњег трбушног зида, након што је тумор извађен.

Како оцјенују љекари, потребно је око двије године да тумор нарасте до ове невјероватне величине.

Како истичу из УКЦ, пацијенткиња је на бањалучку хирургију примљена по хитном протоколу, а премјештена је са одељења гастроентерологије, са изразито великим тумором абдомена.

Дијагностика је убрзо показала да се ради о тумору лијевог јајника.

Информација само за одабране медије

Вијест о одстрањивању тумора сензационалне величине достављена је само одабраним медијима, тако да је већи дио медијске сцене у Српској, захваљујући непрофесионалном поступку руководства УКЦ Републике Српске, каснио са објављивањем ове информације.

Саопштење је накнадно послато, тек када је виђено да је интересовање јавности за овај случај огроман.

(ЕуроБлиц)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Љиљана

05.09.2016 13:50

Ста су ти љекари радили 2 год?Зена била на гастро,пребацена на хирургију,а тумор на лијевом јајнику?!Има слика гдје се хирурзи смију у оп.сали са тумором,па да их пита неко имају ли одобрење пацјентице?Ово је слика здравства,пустити до 31кг и онда се хвалити.Зени брз оправак

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рес

06.09.2016 07:43

Ето колико се разумијес у медицину..Нису хирурзи криви сто је тумор толико нарастао вец гинеколози..а мозда зена и није исла на прегледе па тумор нарастао..

Name

Дискретно

05.09.2016 15:01

Овдје је то дискретно. Мени су извадили тумор од 2 кг, 16x20 цм. С њим су извадили и матерницу, јајнике. Наси људи, а ко други, пронијели глас да сам имала абортус. С ким не знам. Какогод, бице господја болесна дуго времена и треба јој подрска у породици.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО Микиц

05.09.2016 15:49

Недо Бог никомд такве болести. Зелимо зену без опоравак и цеститамо на храбрости сто је зивот свој повјеила у руке насим доктора а не тудјим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лана блука

07.09.2016 18:54

Не знам уопсте како је то носила у себи,то ми није јасно а пустите докторе пусте тако несто па се хвале да би се истицали. Брз опоравак зени.

ОДГОВОРИТЕ