Banjaluka: Odstranili tumor težak 31 kg!

Ljekari UKC Republike Srpske uspješno su odstranili tumor lijevog jajnika težak nešto više od 31 kilogram kod pacijentkinje P. S. stare 52 godine.

Republika Srpska 05.09.2016 | 22:56
Banjaluka: Odstranili tumor težak 31 kg!
Žena kojoj je tumor odstranjen prije nekoliko dana, uspešno se oporavlja od operacije i sutra bi, saznaje "EuroBlic", trebalo da bude puštena sa liječenja.
 
Operacija je trajala četiri sata, a tim koji je uradio tako zahtjevan zahvat predvodili su banjalučki hirurg Zoran Aničić i ginekolog Vesna Ećim-Zlojutro.

U tim su bili uključeni i specijalisti plastično-rekonstruktivne hirurgije, koji su imali zadatak da urade plastiku prednjeg trbušnog zida, nakon što je tumor izvađen.

Kako ocjenuju ljekari, potrebno je oko dvije godine da tumor naraste do ove nevjerovatne veličine.

Kako ističu iz UKC, pacijentkinja je na banjalučku hirurgiju primljena po hitnom protokolu, a premještena je sa odeljenja gastroenterologije, sa izrazito velikim tumorom abdomena.

Dijagnostika je ubrzo pokazala da se radi o tumoru lijevog jajnika.

Informacija samo za odabrane medije

Vijest o odstranjivanju tumora senzacionalne veličine dostavljena je samo odabranim medijima, tako da je veći dio medijske scene u Srpskoj, zahvaljujući neprofesionalnom postupku rukovodstva UKC Republike Srpske, kasnio sa objavljivanjem ove informacije.

Saopštenje je naknadno poslato, tek kada je viđeno da je interesovanje javnosti za ovaj slučaj ogroman.

(EuroBlic)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ljiljana

05.09.2016 13:50

Sta su ti ljekari radili 2 god?Zena bila na gastro,prebacena na hirurgiju,a tumor na lijevom jajniku?!Ima slika gdje se hirurzi smiju u op.sali sa tumorom,pa da ih pita neko imaju li odobrenje pacjentice?Ovo je slika zdravstva,pustiti do 31kg i onda se hvaliti.Zeni brz opravak

ODGOVORITE
Name

Res

06.09.2016 07:43

Eto koliko se razumijes u medicinu..Nisu hirurzi krivi sto je tumor toliko narastao vec ginekolozi..a mozda zena i nije isla na preglede pa tumor narastao..

Name

Diskretno

05.09.2016 15:01

Ovdje je to diskretno. Meni su izvadili tumor od 2 kg, 16x20 cm. S njim su izvadili i maternicu, jajnike. Nasi ljudi, a ko drugi, pronijeli glas da sam imala abortus. S kim ne znam. Kakogod, bice gospodja bolesna dugo vremena i treba joj podrska u porodici.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO Mikic

05.09.2016 15:49

Nedo Bog nikomd takve bolesti. Zelimo zenu bez oporavak i cestitamo na hrabrosti sto je zivot svoj povjeila u ruke nasim doktora a ne tudjim!

ODGOVORITE
Name

Lana bluka

07.09.2016 18:54

Ne znam uopste kako je to nosila u sebi,to mi nije jasno a pustite doktore puste tako nesto pa se hvale da bi se isticali. Brz oporavak zeni.

ODGOVORITE