Раднички протести у Црној Гори

Црногорска полиција спречила је данас стотинак бивших радника Комбината алуминијума (КАП) да блокирају пут Подгорица - Колашин и пошто су се померили, радници су најавили да ће окупљање наставити испред скупштине.

Регион 05.09.2016 | 13:33
Раднички протести у Црној Гори
Представник бивших радника КАП-а, Никола Раковић раније данас је саопштио да је разговарао с начелником Центра безбедности Подгорица, Јовицом Речевићем, и да нису добили дозволу за блокаду магистрале. Кажу, међутим, да неће одустати.

"Данас Смоковац, сутра негде друго", поручио је Раковић и позвао полицију "да се преиспита" и да "штити оне које треба".

Представник радника, Зоран Вукотић, казао је да радници очекују и долазак министра унутрашњих послова, Горана Даниловића.

Радници траже поштовање Закон о измирењу обавеза према радницима КАП-а који је парламент усвојио јула прошле године као “леx специјаллис”.

Бивши радници су почетком прошле седмице насилно покушали да уђу у скупштину, али их је полиција спречила у томе, користећи сузавац у спреју.

Влада је на седници у четвртак усвојила закључке у вези решавања питања исплате отпремнина бившим радницима КАП-а, који се односе на то да се испоштују закључци извршне власти из априла ове године.

За исплату пензионера КАП-а потребно је 5,45 милиона евра.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО Микиц

05.09.2016 15:30

Нисам знао да има радника у Црној Гори! Мора да протестују против рада!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирас

05.09.2016 18:44

Зута гредо гледај бруку радници це да нас туку.

ОДГОВОРИТЕ