Radnički protesti u Crnoj Gori

Crnogorska policija sprečila je danas stotinak bivših radnika Kombinata aluminijuma (KAP) da blokiraju put Podgorica - Kolašin i pošto su se pomerili, radnici su najavili da će okupljanje nastaviti ispred skupštine.

Region 05.09.2016 | 13:33
Radnički protesti u Crnoj Gori
Predstavnik bivših radnika KAP-a, Nikola Raković ranije danas je saopštio da je razgovarao s načelnikom Centra bezbednosti Podgorica, Jovicom Rečevićem, i da nisu dobili dozvolu za blokadu magistrale. Kažu, međutim, da neće odustati.

"Danas Smokovac, sutra negde drugo", poručio je Raković i pozvao policiju "da se preispita" i da "štiti one koje treba".

Predstavnik radnika, Zoran Vukotić, kazao je da radnici očekuju i dolazak ministra unutrašnjih poslova, Gorana Danilovića.

Radnici traže poštovanje Zakon o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a koji je parlament usvojio jula prošle godine kao “lex specijallis”.

Bivši radnici su početkom prošle sedmice nasilno pokušali da uđu u skupštinu, ali ih je policija sprečila u tome, koristeći suzavac u spreju.

Vlada je na sednici u četvrtak usvojila zaključke u vezi rešavanja pitanja isplate otpremnina bivšim radnicima KAP-a, koji se odnose na to da se ispoštuju zaključci izvršne vlasti iz aprila ove godine.

Za isplatu penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona evra.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MIHAILO Mikic

05.09.2016 15:30

Nisam znao da ima radnika u Crnoj Gori! Mora da protestuju protiv rada!

ODGOVORITE
Name

Miras

05.09.2016 18:44

Zuta gredo gledaj bruku radnici ce da nas tuku.

ODGOVORITE