Пожар се шири, имања у Аљетићима одбрањена

Требињски ватрогасци успјели су ноћас да од ватре одбране куће у селу Аљетићи и спријече да се она прошири на магистрални пут према Билећи, а од јутрос гасе крак који иде према селу Гркавци, те са друге стране планине према Јасену.

Република Српска 04.09.2016 | 10:50
Пожар се шири, имања у Аљетићима одбрањена
Облаци дима синоћ су опасали град, а пожарна линија дужа је од 40 километара. Требињским ватрогасцима у помоћ су стигле и колеге из Ластве, Центра за газдовање кршом, Цивилне заштите, а у одбрани кућа прикључили су се и мјештани.

Командир Ватрогасне јединице Требиње Данко Вуковић, који предводи екипу на пожаришту, каже да ни они више не знају гдје гори, јер се стари пожари гасе, а нови пале.

"Ноћас је неко запалио ватру у Подгљивљу у близини магистралног пута према Билећи, али смо успјели да га угасимо", каже Вуковић и додаје да се гаси и у рејону Требијови гдје је вишекилометарска пожарна линија.

Хеликоптер Оружаних снага од јуче дејствује по пожариштима, а јутрос гаси ватру на подручју према Јасену. Додатне проблеме ватрогасцима праве појаве пожара на другим подручјима, због којих морају да и током дана интервенишу и више пута. На дионици магистралног пута Требиње-Билећа, на локалитету Подгљивља, након потпуне обуставе саобраћаја због пожара током ноћи, полиција од јутрос повремено пропушта возила, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Према информацијама Центра јавне безбједности Требиње, возила се на овој дионици пропуштају јутрос од 6.00 часова. На осталим путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћа се редовно, уз повољне услове за вожњу, а на граничним прелазима нема дужих чекања.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мујо хрсуз

04.09.2016 09:28

Прецједник у Требињу пред изборе 27.08.2012. године: хттп://www.6yка.цом/новост/27574/додик-рс-це-купити-два-хеликоптера-али-слиједеце-године Сада је извршен пренод надлежности на ОСБиХ?

ОДГОВОРИТЕ