Požar se širi, imanja u Aljetićima odbranjena

Trebinjski vatrogasci uspjeli su noćas da od vatre odbrane kuće u selu Aljetići i spriječe da se ona proširi na magistralni put prema Bileći, a od jutros gase krak koji ide prema selu Grkavci, te sa druge strane planine prema Jasenu.

Republika Srpska 04.09.2016 | 10:50
Požar se širi, imanja u Aljetićima odbranjena
Oblaci dima sinoć su opasali grad, a požarna linija duža je od 40 kilometara. Trebinjskim vatrogascima u pomoć su stigle i kolege iz Lastve, Centra za gazdovanje kršom, Civilne zaštite, a u odbrani kuća priključili su se i mještani.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Danko Vuković, koji predvodi ekipu na požarištu, kaže da ni oni više ne znaju gdje gori, jer se stari požari gase, a novi pale.

"Noćas je neko zapalio vatru u Podgljivlju u blizini magistralnog puta prema Bileći, ali smo uspjeli da ga ugasimo", kaže Vuković i dodaje da se gasi i u rejonu Trebijovi gdje je višekilometarska požarna linija.

Helikopter Oružanih snaga od juče dejstvuje po požarištima, a jutros gasi vatru na području prema Jasenu. Dodatne probleme vatrogascima prave pojave požara na drugim područjima, zbog kojih moraju da i tokom dana intervenišu i više puta. Na dionici magistralnog puta Trebinje-Bileća, na lokalitetu Podgljivlja, nakon potpune obustave saobraćaja zbog požara tokom noći, policija od jutros povremeno propušta vozila, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Prema informacijama Centra javne bezbjednosti Trebinje, vozila se na ovoj dionici propuštaju jutros od 6.00 časova. Na ostalim putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraća se redovno, uz povoljne uslove za vožnju, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mujo hrsuz

04.09.2016 11:28

Precjednik u Trebinju pred izbore 27.08.2012. godine: http://www.6yka.com/novost/27574/dodik-rs-ce-kupiti-dva-helikoptera-ali-slijedece-godine Sada je izvršen prenod nadležnosti na OSBiH?

ODGOVORITE