Митови о целулиту које морате да заборавите

Целулит, односно рупице и неправилности на кожи мрзи свака жена, а одлазак на плажу и скидање у купаћи костим власницама наранџине коре је права ноћна мора.

Здравље 28.08.2016 | 18:06
Митови о целулиту које морате да заборавите
Уколико желите да се ријешите омраженог целулита прво морате да заборавите на четири најчешћа мита у који многе жене чврсто вјерују.

Целулита се можете ријешити смо утрљавајући антицелулит креме
Колико год вам произвођачи козметике против целулита обећавали врхунске резултате ријеч је само о привиду који нема никаквог дугорочног и дубљег дејства.

Креме могу врло успјешно да нахране кожу и учине је глатком и затегнутом, али целулит је дубински проблем и ријеч је о ткиву на које креме немају баш никакав утицај.

Скупи третмани и спа понуде могу гарантовати резултате
Супер понуде пакета често болних и непријатних третмана све су чешће али и у овој је ситуацији често ријеч само о тек једном кораку у рјешавању целулита. Ријеч је о површинском заглађивању коже и дренажи која није рјешење већ само камуфлажа која не траје вјечно.

Удубљења попут наранџине коре зване целулит су генетско наслеђе од ваше мајке
Иако ће се многе жене само насмијати ријеч је о врло популарном миту у који многи вјерују, али наравно, то није истина. Ако мајка и кћерка имају исти проблем који се веже за наранџину кору најчешће је проблем у недостатку вјежбе, послу који раде и исхрани, а не о генима.

Целулит вам остаје до краја живота и не можете га се ријешити у било којој животној доби
С обзиром да целулит долази с опуштеним мишићима овај проблем се може ублажити и ријешити у било којој животној доби. Ходање, трчање, вожња бицикла или други облици вјежбе за јачање мишића задњице и бедара могу ријешити овај проблем.

Исто важи и за правилну и разнолику исхрану, а на вама је да будете упорне и досљедне у уклањању целулита.

(задовољна.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар