Mitovi o celulitu koje morate da zaboravite

Celulit, odnosno rupice i nepravilnosti na koži mrzi svaka žena, a odlazak na plažu i skidanje u kupaći kostim vlasnicama narandžine kore je prava noćna mora.

Zdravlje 28.08.2016 | 18:06
Mitovi o celulitu koje morate da zaboravite
Ukoliko želite da se riješite omraženog celulita prvo morate da zaboravite na četiri najčešća mita u koji mnoge žene čvrsto vjeruju.

Celulita se možete riješiti smo utrljavajući anticelulit kreme
Koliko god vam proizvođači kozmetike protiv celulita obećavali vrhunske rezultate riječ je samo o prividu koji nema nikakvog dugoročnog i dubljeg dejstva.

Kreme mogu vrlo uspješno da nahrane kožu i učine je glatkom i zategnutom, ali celulit je dubinski problem i riječ je o tkivu na koje kreme nemaju baš nikakav uticaj.

Skupi tretmani i spa ponude mogu garantovati rezultate
Super ponude paketa često bolnih i neprijatnih tretmana sve su češće ali i u ovoj je situaciji često riječ samo o tek jednom koraku u rješavanju celulita. Riječ je o površinskom zaglađivanju kože i drenaži koja nije rješenje već samo kamuflaža koja ne traje vječno.

Udubljenja poput narandžine kore zvane celulit su genetsko nasleđe od vaše majke
Iako će se mnoge žene samo nasmijati riječ je o vrlo popularnom mitu u koji mnogi vjeruju, ali naravno, to nije istina. Ako majka i kćerka imaju isti problem koji se veže za narandžinu koru najčešće je problem u nedostatku vježbe, poslu koji rade i ishrani, a ne o genima.

Celulit vam ostaje do kraja života i ne možete ga se riješiti u bilo kojoj životnoj dobi
S obzirom da celulit dolazi s opuštenim mišićima ovaj problem se može ublažiti i riješiti u bilo kojoj životnoj dobi. Hodanje, trčanje, vožnja bicikla ili drugi oblici vježbe za jačanje mišića zadnjice i bedara mogu riješiti ovaj problem.

Isto važi i za pravilnu i raznoliku ishranu, a na vama je da budete uporne i dosljedne u uklanjanju celulita.

(zadovoljna.hr)

Komentari / 0

Ostavite komentar