Како да уновчите своју креативност?

У данашњем свету, у ком се чини да је већ све измишљено и да су све идеје истрошене, креативци који су способни да створе иновације и покрену нове трендове су највреднији на тржишту рада.

Информационе технологије 25.08.2016 | 21:52
Како да уновчите своју креативност?
Сазнајте да ли се такав потенцијал крије и у вама, јер уколико своју креативност искористите на прави начин и у комбинацији са ИТ вештинама, она ће вам донети узбудљив посао и озбиљну зараду.

Проверите да ли имате особине које поседују неки од најзанчајнијих дизајнера данашњице. Ако их примећујете и код себе, у свакодневном животу, онда и ви дефинитивно имате потенцијал који вас уз квалитетну обуку може учинити успешним дизајнером, који је цењен и свој рад одлично наплаћује.

1. Волите игру и забаву?

Када се забављате, ваше тело се опушта, а ум је у стању да произведе нове, свеже идеје. Због тога људи који воле да играју игрице проводе време ван куће у друштву или имају неки хоби у ком уживају, имају предиспозиције да се баве креативним пословима као што је дизајн.

По мишљењу неких од најистакнутијих дизајнера ентеријера као што су Агатха Хабјан, Линдсеy Цорал Харпер и Росс Цассидy, разиграност је кључна када је реч о уређивању простора. Уколико је поседујете у себи, можда је дизајн ентеријера право занимање за вас.

2. Имате потребу да се изразите?

Људи који поседују креативност имају велику потребу да је изразе на најразличитије начине. Неки цртају у својим роковницима на досадним пословним састанцима, неки осмишљавају занимљиве поклоне за најдраже, а неки сами праве своју одећу.

Замислите да успете ту потребу да претворите у занимање у ком уживате свакодневно. То је сан који можете остварити веома лако. Да бисте постали графички дизајнер, нема потребе да мањате своје навике. Чак и ако сте запослени и немате времена за четворогодишње студије, можете стећи најпрестижније сертификате за само годину дана учећи онлине, у било које време и на било ком месту.

3. Упорни сте, храбри и одважни?

Јохн Маеда један од најзначајнијих дизајнера Силиконске долине; прави разлику између храбрости и одважности и говори о великом значају ових особина за успех креативаца. И једна и друга особина су вам потребне како бисте клијенту представили своје графичко решење које помера границе савременог дизајна.

Успех се не постиже преко ноћи, а свака грешка је нова лекција из које учите како бисте били бољи. Због тога је упорност кључна. Ако препознајете ову особину код себе, остаћете мотивисани у жељи да постанете успешан дизајнер и учићете из својих грешака. Ви имате оно што је потребно да бисте стекли академско образовање и цењену диплому графичког дизајнера.

4. Имате разумевања?

Ваши пријатељи кажу да их разумете и да умете да одреагујете у правом тренутку? То значи да имате изражену емпатију, која је веома важна особина ако се бавите дизајном, јер имате таленат да разумете потребе циљне групе којој се обраћате.

Ово ће вам бити и један од адута при тражењу посла, јер је за послодавце права срећа када пронађу дизајнера који уме да осети потребу будућих купаца и својим графичким решењима им помогне да престигну конкуренцију.

Како да претворите креативност у занимање?

Ако сте се пронашли у овим особинама које делите са неким од најуспешнијих професионалаца у свету дизајна, знајте да би многи дали све да имају таленате које ви поседујете. Зато немојте дозволити да ваша креативност остане неискоришћена.

Имате две опције: можете изабрати најквалитетније факултетско образовање наАкадемији лепих уметности и мултимедија, које ће вам поред знања донети и звање, диплому и учешће на многим изложбама, а уколико сте већ запослени или немате времена да студирате 4 године, можете да изаберете бржи пут до својих првих ангажмана у послу дизајнера и упишете ИТАцадемy, школу која ће вам дати практична знања за само годину дана.

Избор је на вама, а ни у једном случају нећете пограшити докле год следите своје креативне импулсе и инстикте који говоре да је време да искористите своје таленте и направите значајну промену у свом животу.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар