Прекинут концерт Неде Украден на Виру

Због дојаве о постављеној бомби синоћ око 22.30 часова, након само пола сата концерта на вирском Тргу светог Јуре пред око осам хиљада људи, Неда Украден повукла се с бендом с бине.

Забава 21.08.2016 | 14:07
Прекинут концерт Неде Украден на Виру
Сат времена касније у име организатора Матеа Бушкулић из предузећа “Вир туризам” објавила је како концерта неће бити, иако је и у том тренутку више хиљада Нединих фанова с дистанце чекало на наставак.

Када су се сви разишли и када је уз помоћ припадника Прве полицијске постаје у Задру и заштитара обезбјеђен простор бине, полицијски пиротехничари претражили су позорницу и непосредну околину, али бомба или било каква експлозивна направа није пронађена.

Разочарање у публици је било велико, а најгоре је било великој балканској естрадној звијезди. Била је пуна енергије, мотива и ентузијазма. “Ја бих и сада запјевала”, рекла је након што је постало јасно како концерта неће бити.

На питање је ли се уплашила фантомске бомбе Украден је одлучно одговорила да није. “Нисам се уплашила! Све је то дио лошег и негативног политичког фолклора”, рекла је Украден и додала да се можда због тензија које постоје простор бине могао раније провјерити и обезбједити, али у оваквим ситуацијама никад не знаш што се може догодити “Било је ту пуно дјеце”, додала је Украден.

Овакав прекид није јој први у каријери, барем што се наступа у Хрватској тиче. Прије три године у једном сињском клубу такође је била дојава о бомби, мада су мотиви, говори нам, вјеројатно различити.

“У том случају један конкурентски власник дискотеке желио је напакостити другом, а у овом случају што год био разлог – политички, спортски, предизборни или било који други – заиста ми је јако жао. Била је ово божанствена вече пред предивном публиком која је дошла из Словеније, БиХ, цијеле Хрватске…

Свима се захваљујем на показаној љубави, јер Вир је предивно мјесто, а домаћини и организатори вриједни људи и љубазни домаћини. Ја се на Вир враћам, јер га обожавам. Ништа ме не може посвађати с Виром и пореметити наш однос и љубав”, додала је пјевачица.

Начелник Вира Кристијан Каповић сматра да дојава о бомби има локалну, политичку позадину. “Неда Украден је код нас пјевала и досада, ово је трећа узастопна година што наступа у Виру, па мислим да ово нема везе с извођачем.

По мом би мишљењу до дојаве дошло и да је пјевао Нено Бела, Прљаво казалиште или неко трећи. Циљ је био прекинути Вирско љето као пројекат', каже Каповић.

(Задарски.хр)

Коментари / 0

Оставите коментар