ОИ - рукомет: Данци славили послије драме и играју за злато!

Рукометаши Данске након продужетака савладали Пољску и играће за прву медаљу на Олимпијским играма у рукомету.

Остали спортови 20.08.2016 | 12:15
ОИ - рукомет: Данци славили послије драме и играју за злато!
Полуфинала рукометног турнира на Играма била су за инфаркт.

Прво су Французи у првом мечу дана били бољи од Немаца за један гол, и тај погодак су постигли две секунде пре краја меча преко Нарсиса, да би одлука о другом финалисти Олимпијских игара пала након продужетака.

Рукометаши Данске били су прибранији у продужецима против Пољске и заслужено су славили резултатом 29:28 (16:15, 25:25) и тако осигурали прву медаљу у овом спорту за своју земљу, а у недељу против Француске они ће сазнати и којег ће сјаја медаља бити.

Виђен је прави "егал" меч који је у финишу "регуларног" дела меча завршен без победника пошто смо од резултат 19:17 и изједначења Данске до краја гледали "гол за гол" завршницу.

У продужецима су Данци искористили предност играча више и одлепили се на "плус три", рукометашима Данске је период од десет минута наставка био недовољан да би успели да направе неки преокрет.

Данце је до тријумфа наравно водио Микел Хансен са 10 погодака, док је одличан биоМортен Олсен са седам, док је на голу бриљирао Ландин. Голман Пољске био је и расположенији (19 одбрана), а у нападу Карол Билецки није имао праву подршку својих играча, па је био најефикаснији са седам голова.

Највећи успех данског рукомета на Играма је до сада био полуфинале у Лос Анђелесу 1984. године када су у мечу за бронзу поражени од Румуна.

Када је у питању њихов ривал за злато, Француска, њима ће ово бити треће узастопно финале и укупно пета медаља на Олимпијским играма

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар