OI - rukomet: Danci slavili poslije drame i igraju za zlato!

Rukometaši Danske nakon produžetaka savladali Poljsku i igraće za prvu medalju na Olimpijskim igrama u rukometu.

Ostali sportovi 20.08.2016 | 12:15
OI - rukomet: Danci slavili poslije drame i igraju za zlato!
Polufinala rukometnog turnira na Igrama bila su za infarkt.

Prvo su Francuzi u prvom meču dana bili bolji od Nemaca za jedan gol, i taj pogodak su postigli dve sekunde pre kraja meča preko Narsisa, da bi odluka o drugom finalisti Olimpijskih igara pala nakon produžetaka.

Rukometaši Danske bili su pribraniji u produžecima protiv Poljske i zasluženo su slavili rezultatom 29:28 (16:15, 25:25) i tako osigurali prvu medalju u ovom sportu za svoju zemlju, a u nedelju protiv Francuske oni će saznati i kojeg će sjaja medalja biti.

Viđen je pravi "egal" meč koji je u finišu "regularnog" dela meča završen bez pobednika pošto smo od rezultat 19:17 i izjednačenja Danske do kraja gledali "gol za gol" završnicu.

U produžecima su Danci iskoristili prednost igrača više i odlepili se na "plus tri", rukometašima Danske je period od deset minuta nastavka bio nedovoljan da bi uspeli da naprave neki preokret.

Dance je do trijumfa naravno vodio Mikel Hansen sa 10 pogodaka, dok je odličan bioMorten Olsen sa sedam, dok je na golu briljirao Landin. Golman Poljske bio je i raspoloženiji (19 odbrana), a u napadu Karol Bilecki nije imao pravu podršku svojih igrača, pa je bio najefikasniji sa sedam golova.

Najveći uspeh danskog rukometa na Igrama je do sada bio polufinale u Los Anđelesu 1984. godine kada su u meču za bronzu poraženi od Rumuna.

Kada je u pitanju njihov rival za zlato, Francuska, njima će ovo biti treće uzastopno finale i ukupno peta medalja na Olimpijskim igrama

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar