ОИ: Амерички одбојкаши као одбојкашице!

Меч за памћење, Цар срушио Амере и одвео Италију са ивице амбисе на корак до уклетог злата! Спектакуларан окршај! Да ли ће Азури коначно овојити медаљу која им изимче?!

Остали спортови 20.08.2016 | 08:45
ОИ: Амерички одбојкаши као одбојкашице!
Оно што су Олимпијске Игре претходних година и деценија биле нашим ватерполистима, то су биле и италијанским одбојкашима. Као што су наши доминирали светским ватерполо али нису успевали да освоје олимпијско злато, тако је и сјајним генерацијама италијанских одбојкаша измисцала златна медаља са Олимпијскх Игара. Али моћжда је ово то време да се клетва коначно скине.

У спектакуалрном мечу за памћење, феноменалникј Заури су у полуфиналу Олимоисјмог турнира после два сата и 16 минута титианске борбе савладали Американце и палсирали се у меч за залтну медаљу - 3:2 (3:28, 26:28, 9:25, 25:22, 15:9)!

Каква одбвојка, каква борба, какви преокрети и драматични моменти! Овај олимпијски турнир у одбојци је надмашио сва очекивања, а данашњи полуфинални оркшај потврдио да се у Рију овог лета игра атомска одбојка.

Американци су овог лета јурили оба злата у одбојци, али им у обе конкуренције остаје утшена борба за бронзу. Српкиње су им зауставиле одбојакшице, Италијани одбојкаше.

Троструки олимпијски шампион је био на прагу победе, деловало је да има финале у џепу, али су неуништиви Азури успели да се врате са ивице амбиса предвођени феноменалним Иваном Зајцевим. Момак руског порекла са надимком Цар је разорио америчке наде и донео Италијанима преокрет за финале.

Какав ће ово меч бити најбоље је показао први сет. Водили су Американци и са шест разлике, имали 23:19, имали су пет сет лопти, али су Италијани све спасили и и са два везана добра сервисаБирарелија успели да искористе прву сет лопту!

У другом сету се опет водила рововска битка. Прво су Амери пропустили сет лопту, па Италијани, па Амери још једну да би Андерсон сјајним севрисом вратио Азурима мило за драго из првог сета. Када су Американци одували Италију у трећем сету и заледили је на мизерних девет поена, изгледало је да је готово. Повели су 22:19 у четвртом сету, победа је била надохват руке, али је уследила невероватна серија Италијана од шест поена. Брутални Зајцев је везао последњих пет поена за Азуре и од изгубљеног меча донео тајбрјек. Амери нису успели да се опораве од шока, Зајцев, Бути, Хуанторена, Ланца и остали су заиграли као у трансу и почистили Американце у петом сету. Најефикаснији у победи над Американцима је био Зајцев са 21 поеном, Ланца је имао 16, Хуанторена 14. Код Амера најбољи Андерон са 25 освојених поена.

Италија иде у своје треће олимпијско финале. Пре 20 година у Атланти их је победила Холандија, у Атини 2004. је бољи био Бразил. Имају још и две бронзе из Сиднеја и Лондона. Али злато немају... За ту дуго чекану медаљу ће морати да савладају бољег из дуела Бразила и Русије.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар