OI: Američki odbojkaši kao odbojkašice!

Meč za pamćenje, Car srušio Amere i odveo Italiju sa ivice ambise na korak do ukletog zlata! Spektakularan okršaj! Da li će Azuri konačno ovojiti medalju koja im izimče?!

Ostali sportovi 20.08.2016 | 08:45
OI: Američki odbojkaši kao odbojkašice!
Ono što su Olimpijske Igre prethodnih godina i decenija bile našim vaterpolistima, to su bile i italijanskim odbojkašima. Kao što su naši dominirali svetskim vaterpolo ali nisu uspevali da osvoje olimpijsko zlato, tako je i sjajnim generacijama italijanskih odbojkaša izmiscala zlatna medalja sa Olimpijskh Igara. Ali moćžda je ovo to vreme da se kletva konačno skine.

U spektakualrnom meču za pamćenje, fenomenalnikj Zauri su u polufinalu Olimoisjmog turnira posle dva sata i 16 minuta titianske borbe savladali Amerikance i palsirali se u meč za zaltnu medalju - 3:2 (3:28, 26:28, 9:25, 25:22, 15:9)!

Kakva odbvojka, kakva borba, kakvi preokreti i dramatični momenti! Ovaj olimpijski turnir u odbojci je nadmašio sva očekivanja, a današnji polufinalni orkšaj potvrdio da se u Riju ovog leta igra atomska odbojka.

Amerikanci su ovog leta jurili oba zlata u odbojci, ali im u obe konkurencije ostaje utšena borba za bronzu. Srpkinje su im zaustavile odbojakšice, Italijani odbojkaše.

Trostruki olimpijski šampion je bio na pragu pobede, delovalo je da ima finale u džepu, ali su neuništivi Azuri uspeli da se vrate sa ivice ambisa predvođeni fenomenalnim Ivanom Zajcevim. Momak ruskog porekla sa nadimkom Car je razorio američke nade i doneo Italijanima preokret za finale.

Kakav će ovo meč biti najbolje je pokazao prvi set. Vodili su Amerikanci i sa šest razlike, imali 23:19, imali su pet set lopti, ali su Italijani sve spasili i i sa dva vezana dobra servisaBirarelija uspeli da iskoriste prvu set loptu!

U drugom setu se opet vodila rovovska bitka. Prvo su Ameri propustili set loptu, pa Italijani, pa Ameri još jednu da bi Anderson sjajnim sevrisom vratio Azurima milo za drago iz prvog seta. Kada su Amerikanci oduvali Italiju u trećem setu i zaledili je na mizernih devet poena, izgledalo je da je gotovo. Poveli su 22:19 u četvrtom setu, pobeda je bila nadohvat ruke, ali je usledila neverovatna serija Italijana od šest poena. Brutalni Zajcev je vezao poslednjih pet poena za Azure i od izgubljenog meča doneo tajbrjek. Ameri nisu uspeli da se oporave od šoka, Zajcev, Buti, Huantorena, Lanca i ostali su zaigrali kao u transu i počistili Amerikance u petom setu. Najefikasniji u pobedi nad Amerikancima je bio Zajcev sa 21 poenom, Lanca je imao 16, Huantorena 14. Kod Amera najbolji Anderon sa 25 osvojenih poena.

Italija ide u svoje treće olimpijsko finale. Pre 20 godina u Atlanti ih je pobedila Holandija, u Atini 2004. je bolji bio Brazil. Imaju još i dve bronze iz Sidneja i Londona. Ali zlato nemaju... Za tu dugo čekanu medalju će morati da savladaju boljeg iz duela Brazila i Rusije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar