Угљевик: Помоћ борачким породицама

Борачка организација општине Угљевик и општина Угљевик доделиле су по 100 КМ за 176 ученика средњих и основних школа из породица ратних војних инвалида до пете категорије и незапослених демобилисаних бораца Војске Републике Српске.

Република Српска 19.08.2016 | 14:18
Угљевик: Помоћ борачким породицама
Начелник општине Угљевик Василије Перић напоменуо је да се ова акција организује традиционално пред почетак нове школске године.

"Подржавамо борачку популацију и у наредном периоду ћемо издвајати средства из буџета за све оне који су дали допринос за стварање слободе и Републике Српске“, рекао је Перић.



"Образовање и васпитање су веома важни, а улагање у младе и њихово образовање је пут ка бољем и сигурнијем друштву".

Председник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић, као и начелник Перић, честитао је деци полазак у школу и нагласиоо да ће бринути о својим саборцима и њиховим породицама, све док постоји Борачка организација

"На овај начин помажемо оне коју су заслужни за стварање Републике Српске, а то чинимо сваке године. Тако пружамо помоћ најугроженијој категорији борачке популације, а то су незапослени демобилисани борци који су без сталног запослења, јер им се држава није на адекватан начин одужила за учешће у одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Маринковић.

Он се захвалио начелнику Угљевика Василију Перићу и одборницима Скупштине Угљевика што разумеју и помажу борачке породице.

(БН телевизија/В. М.)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

$$$

19.08.2016 12:38

Удијели сиротињи, аферим!

ОДГОВОРИТЕ