Ugljevik: Pomoć boračkim porodicama

Boračka organizacija opštine Ugljevik i opština Ugljevik dodelile su po 100 KM za 176 učenika srednjih i osnovnih škola iz porodica ratnih vojnih invalida do pete kategorije i nezaposlenih demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

Republika Srpska 19.08.2016 | 14:18
Ugljevik: Pomoć boračkim porodicama
Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić napomenuo je da se ova akcija organizuje tradicionalno pred početak nove školske godine.

"Podržavamo boračku populaciju i u narednom periodu ćemo izdvajati sredstva iz budžeta za sve one koji su dali doprinos za stvaranje slobode i Republike Srpske“, rekao je Perić.



"Obrazovanje i vaspitanje su veoma važni, a ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje je put ka boljem i sigurnijem društvu".

Predsednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković, kao i načelnik Perić, čestitao je deci polazak u školu i naglasioo da će brinuti o svojim saborcima i njihovim porodicama, sve dok postoji Boračka organizacija

"Na ovaj način pomažemo one koju su zaslužni za stvaranje Republike Srpske, a to činimo svake godine. Tako pružamo pomoć najugroženijoj kategoriji boračke populacije, a to su nezaposleni demobilisani borci koji su bez stalnog zaposlenja, jer im se država nije na adekvatan način odužila za učešće u odbrambeno-otadžbinskom ratu", rekao je Marinković.

On se zahvalio načelniku Ugljevika Vasiliju Periću i odbornicima Skupštine Ugljevika što razumeju i pomažu boračke porodice.

(BN televizija/V. M.)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

$$$

19.08.2016 12:38

Udijeli sirotinji, aferim!

ODGOVORITE