ОИ - Тренер Тијане Богдановић: И срећни смо и тужни!

Драган Јовић има помешана осећања након финала Олимпијских игара.

Остали спортови 18.08.2016 | 14:00
ОИ - Тренер Тијане Богдановић: И срећни смо и тужни!
Тијана Богдановић успела је да са само 18 година оствари сан сваког спортисте. На првим Олимпијским играма ушла је у финале и освојила медаљу, пошто је поражена у самом финишу меча од Корејке Ким Сохуи резултатом 6:7.

Тренер репрезентативке Србије у теквондоу Тијане Богдановић Драган Јовић рекао је да је освајање сребрне медаље у Рију врхунски резултат за њу и добро за наш спорт и државу, али је изразио жаљење што што су судије одлучиле да није освојила поен за изједначење и дале јој шансу за злато.

"Корејка је врло искусна, ово је корејски спорт и нећу да кажем да је лоби повукао на другу страну, али мислим да јесте било падање у последњој секунди и да је требало да се иде на златни бод па шта буде. У сваком случају, ово је врхунски резултат за њу, добро је за наш спорт и за државу. Радујемо се, али смо тренутно тужни", рекао је Јовић новинарима.

Он сматра да је Богдановићева била најбоља у својој категорији, али...

"Такав је спорт. Ипак она је освојила друго место са 18 година. Пред њом су бар још две Олимпијаде", додао је Јовић.

Богдановићева је у последњем секунду меча изгурала ривалку Ким Сохуи са терена, освојила поен за изједначење, али су судије након прегледања снимка одлучиле да је време истекло.

"Није пожељно да се коментарише суђење. Ми смо нови спорт и не правимо инциденте, јер се то дешава. Мислим да ће о овоме да се прича. Ако смо ми у праву, ове судије ће бити кажњене, али ми то не можемо да променимо. А можда и неће".

Србија није завршила такмичење у теквондоу у Рију, пошто у суботу Милица Мандић брани злато из Лондона.

"Сад сву енергију усмеравамо на Милицу и њен дан, 20. август. Даћемо све од себе да оправдамо очекивања", рекао је Јовић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар