OI - Trener Tijane Bogdanović: I srećni smo i tužni!

Dragan Jović ima pomešana osećanja nakon finala Olimpijskih igara.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 14:00
OI - Trener Tijane Bogdanović: I srećni smo i tužni!
Tijana Bogdanović uspela je da sa samo 18 godina ostvari san svakog sportiste. Na prvim Olimpijskim igrama ušla je u finale i osvojila medalju, pošto je poražena u samom finišu meča od Korejke Kim Sohui rezultatom 6:7.

Trener reprezentativke Srbije u tekvondou Tijane Bogdanović Dragan Jović rekao je da je osvajanje srebrne medalje u Riju vrhunski rezultat za nju i dobro za naš sport i državu, ali je izrazio žaljenje što što su sudije odlučile da nije osvojila poen za izjednačenje i dale joj šansu za zlato.

"Korejka je vrlo iskusna, ovo je korejski sport i neću da kažem da je lobi povukao na drugu stranu, ali mislim da jeste bilo padanje u poslednjoj sekundi i da je trebalo da se ide na zlatni bod pa šta bude. U svakom slučaju, ovo je vrhunski rezultat za nju, dobro je za naš sport i za državu. Radujemo se, ali smo trenutno tužni", rekao je Jović novinarima.

On smatra da je Bogdanovićeva bila najbolja u svojoj kategoriji, ali...

"Takav je sport. Ipak ona je osvojila drugo mesto sa 18 godina. Pred njom su bar još dve Olimpijade", dodao je Jović.

Bogdanovićeva je u poslednjem sekundu meča izgurala rivalku Kim Sohui sa terena, osvojila poen za izjednačenje, ali su sudije nakon pregledanja snimka odlučile da je vreme isteklo.

"Nije poželjno da se komentariše suđenje. Mi smo novi sport i ne pravimo incidente, jer se to dešava. Mislim da će o ovome da se priča. Ako smo mi u pravu, ove sudije će biti kažnjene, ali mi to ne možemo da promenimo. A možda i neće".

Srbija nije završila takmičenje u tekvondou u Riju, pošto u subotu Milica Mandić brani zlato iz Londona.

"Sad svu energiju usmeravamo na Milicu i njen dan, 20. avgust. Daćemo sve od sebe da opravdamo očekivanja", rekao je Jović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar