ОИ - Ивана Шпановић: Нисам се за бронзу спремала, већ за "Боже правде"!

"Нисам могла да произведем жељени скок", истакла је освајачица бронзе и најбоља европска скакачица у даљ.

Остали спортови 18.08.2016 | 13:00
ОИ - Ивана Шпановић: Нисам се за бронзу спремала, већ за "Боже правде"!
Шест деценија наша атлетика није донела медаљу, све до ове ноћи, све до Рија и магичног скока Иване Шпановић од 7,08 метара, награђеног бронзаном медаљом.

После историјског успеха, српска атлетичарка стала је пред камеру Радио-телевизије Србије са помешаним емоцијама.

"Једно од најтежих такмичења. Колико год сам мислила да сам спремна за сваку борбу и за нешто непредвиђено, опет се ухватим неспремном. Жао ми је...", рекла је освајачица треће медаље за Србију у Рију.

И после своја два преступа и после импресивних скокова ривалки (7,17 и 7,15), Ивана је смогла снагу да се врати у петој серији и да два пута до краја такмичења премаши седам метара.

"Свакако да сам психички много стабилнија него ранијих година, јер да нисам не бих могла да се вратим после тих скокова. Једноставно, данас нимам могла да произведен жељени скок и то је то", додала је Шпановићева.

На констатацију да је цела нација поносна на наше спортисте који су почели да освајају медаље у Бразилу, бронзана Ивана је рекла:

"И треба да Србија буде поносна на све што смо ми урадили на Олимпијским играма. Није крај, ту смо да навијамо једни за друге, сва подршка коју нам шаљете нам значи. За мене је ово готово и настављамо у истом ритму, са освајањем злата".

Упитана да ли ће наступити у Токију, одговорила је да јој је и та олимпијска борба део планова.

"Боже здравља, мислим да нећу остати ускраћена за то. Сада је остао горак укус, али то је спорт, то је лепота непредвидљивог и нешто што краси индивидуалан спорт. Морам бити срећна", подвукла је српска шампионка.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар