OI - Ivana Španović: Nisam se za bronzu spremala, već za "Bože pravde"!

"Nisam mogla da proizvedem željeni skok", istakla je osvajačica bronze i najbolja evropska skakačica u dalj.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 13:00
OI - Ivana Španović: Nisam se za bronzu spremala, već za "Bože pravde"!
Šest decenija naša atletika nije donela medalju, sve do ove noći, sve do Rija i magičnog skoka Ivane Španović od 7,08 metara, nagrađenog bronzanom medaljom.

Posle istorijskog uspeha, srpska atletičarka stala je pred kameru Radio-televizije Srbije sa pomešanim emocijama.

"Jedno od najtežih takmičenja. Koliko god sam mislila da sam spremna za svaku borbu i za nešto nepredviđeno, opet se uhvatim nespremnom. Žao mi je...", rekla je osvajačica treće medalje za Srbiju u Riju.

I posle svoja dva prestupa i posle impresivnih skokova rivalki (7,17 i 7,15), Ivana je smogla snagu da se vrati u petoj seriji i da dva puta do kraja takmičenja premaši sedam metara.

"Svakako da sam psihički mnogo stabilnija nego ranijih godina, jer da nisam ne bih mogla da se vratim posle tih skokova. Jednostavno, danas nimam mogla da proizveden željeni skok i to je to", dodala je Španovićeva.

Na konstataciju da je cela nacija ponosna na naše sportiste koji su počeli da osvajaju medalje u Brazilu, bronzana Ivana je rekla:

"I treba da Srbija bude ponosna na sve što smo mi uradili na Olimpijskim igrama. Nije kraj, tu smo da navijamo jedni za druge, sva podrška koju nam šaljete nam znači. Za mene je ovo gotovo i nastavljamo u istom ritmu, sa osvajanjem zlata".

Upitana da li će nastupiti u Tokiju, odgovorila je da joj je i ta olimpijska borba deo planova.

"Bože zdravlja, mislim da neću ostati uskraćena za to. Sada je ostao gorak ukus, ali to je sport, to je lepota nepredvidljivog i nešto što krasi individualan sport. Moram biti srećna", podvukla je srpska šampionka.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar