ОИ: Посљедње три наде БиХ данас наступају!

Бацачи кугле Хамза Алић, Кемал Мешић и Месуд Пезер бориће се од 14:55 за улазак у финале Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.

Остали спортови 18.08.2016 | 11:45
ОИ: Посљедње три наде БиХ данас наступају!
Олимпијци из Босне и Херцеговине нису се прославили у Рио де Жанеиру, а посљедње три наде да могу учинити нешто више и пласирати се у финале у бацачи кугле Хамза Алић, Кемал Мешић и Месуд Пезер.

Бх. тројка данас од 14:55 бориће се за улазак у финале Олимпијских игара, у којем ће се наћи 12 најбољих из квалификација. Алићу, Мешићу и Пезеру првенствени циљ биће пласман у финале, које је на програму сат и 50 минута послије поноћи.

Хамза Алић смјештен је у квалификациону групу "А", у којој је и освајач златне медаље из 2012. Томаш Станек (Чешка), те Дерел Хил (САД), Џеко Џил (Нови Зеланд), Андреј Гаг (Румунија), Херман Лауро (Аргентина), Томаш Мајевски (Пољска) и Тим Недоу (Канада).

Мешић и Пезер су у "Б" групи, гдје ће им ривали бити најбољи српски бацач кугле Асмир Колашинац, те Георги Иванов (Бугарска), Михал Харатик (Пољска), Рајан Крузер (САД), Иван Емилијанов (Молдавија), Карлос Тобалина (Шпанија), Беник Абрахамјан (Грузија) и другопласирани из Лондона Давид Шторл (Њемачка).

Свјетски рекорд држи Американац Ренди Барнс (23.12 м), а олимпијски Ули Тимерман (22.47 м) из Њемачке.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар