OI: Posljednje tri nade BiH danas nastupaju!

Bacači kugle Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer boriće se od 14:55 za ulazak u finale Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 11:45
OI: Posljednje tri nade BiH danas nastupaju!
Olimpijci iz Bosne i Hercegovine nisu se proslavili u Rio de Žaneiru, a posljednje tri nade da mogu učiniti nešto više i plasirati se u finale u bacači kugle Hamza Alić, Kemal Mešić i Mesud Pezer.

Bh. trojka danas od 14:55 boriće se za ulazak u finale Olimpijskih igara, u kojem će se naći 12 najboljih iz kvalifikacija. Aliću, Mešiću i Pezeru prvenstveni cilj biće plasman u finale, koje je na programu sat i 50 minuta poslije ponoći.

Hamza Alić smješten je u kvalifikacionu grupu "A", u kojoj je i osvajač zlatne medalje iz 2012. Tomaš Stanek (Češka), te Derel Hil (SAD), Džeko Džil (Novi Zeland), Andrej Gag (Rumunija), Herman Lauro (Argentina), Tomaš Majevski (Poljska) i Tim Nedou (Kanada).

Mešić i Pezer su u "B" grupi, gdje će im rivali biti najbolji srpski bacač kugle Asmir Kolašinac, te Georgi Ivanov (Bugarska), Mihal Haratik (Poljska), Rajan Kruzer (SAD), Ivan Emilijanov (Moldavija), Karlos Tobalina (Španija), Benik Abrahamjan (Gruzija) i drugoplasirani iz Londona David Štorl (Njemačka).

Svjetski rekord drži Amerikanac Rendi Barns (23.12 m), a olimpijski Uli Timerman (22.47 m) iz Njemačke.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar