ОИ - Зорић и Томићевић пред финале: Као да осталих и нема...!

"Циљ нам је што боља трка, знамо да вредимо за медаљу, а кад завршимо видећемо који смо", рекао је Миленко Зорић након пласмана нашег двојца у финале трке К2 на 1000 метара.

Остали спортови 18.08.2016 | 08:45
ОИ - Зорић и Томићевић пред финале: Као да осталих и нема...!
Сјајна трка нашег двојца Томићевић - Зорић значила је и директан пласман у финале.

Њих двојица ће у четвртак (14.08) покушати да дођу до медаље, а судећи по начину на који су "одвеслали" квалификације, имамо разлога за оптимизам. Они су у својој квалификационој групи у дисциплини К2 на 1000 метара били најбржи са временом 3:15,298 минута.

Марко Томићевић је казао да он и његов партнер Миленко Зорић могу да остваре добар резултат у финалу уколико одвеслају своју трку.

"Ми смо хтели да идемо директно, да имамо само ту једну трку и успели смо у томе. Што се тиче противника и тактике у финалу, то нас не занима. Ми имамо своју тактику коју смо разрадили и која функционише. Главни циљ сутра нам је да одвесламо своју трку, као да осталих и нема. Ако то урадимо, верујем да ће то бити за јако добар резултат", рекао је Томићевић новинарима у Рио де Жанеиру. 

У првој намери су успели...

"Трудили смо се, желели смо да извесламо квалификације што боље и избегнемо полуфинале. Успели смо у томе. Извеслали смо стварно добру трку. Аустралија нам је побегла у старту, али ми смо остали у свом ритму, чекали финиш и обишли их", рекао је Зорић.

Осим њих, финала су изборили и Небојша Грујић и Марко Новаковић (К2 500м) и Далма Бенедек-Ружичић (К1 500м).

"Лепо то утиче, драго нам је што су наши спортисти почели да играју добро и да освајају медаље, али ми се и даље држимо нашег... Циљ нам је што боља трка, знамо да вредимо за медаљу, а кад завршимо видећемо који смо", рекао је Зорић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар