OI - Zorić i Tomićević pred finale: Kao da ostalih i nema...!

"Cilj nam je što bolja trka, znamo da vredimo za medalju, a kad završimo videćemo koji smo", rekao je Milenko Zorić nakon plasmana našeg dvojca u finale trke K2 na 1000 metara.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 08:45
OI - Zorić i Tomićević pred finale: Kao da ostalih i nema...!
Sjajna trka našeg dvojca Tomićević - Zorić značila je i direktan plasman u finale.

Njih dvojica će u četvrtak (14.08) pokušati da dođu do medalje, a sudeći po načinu na koji su "odveslali" kvalifikacije, imamo razloga za optimizam. Oni su u svojoj kvalifikacionoj grupi u disciplini K2 na 1000 metara bili najbrži sa vremenom 3:15,298 minuta.

Marko Tomićević je kazao da on i njegov partner Milenko Zorić mogu da ostvare dobar rezultat u finalu ukoliko odveslaju svoju trku.

"Mi smo hteli da idemo direktno, da imamo samo tu jednu trku i uspeli smo u tome. Što se tiče protivnika i taktike u finalu, to nas ne zanima. Mi imamo svoju taktiku koju smo razradili i koja funkcioniše. Glavni cilj sutra nam je da odveslamo svoju trku, kao da ostalih i nema. Ako to uradimo, verujem da će to biti za jako dobar rezultat", rekao je Tomićević novinarima u Rio de Žaneiru. 

U prvoj nameri su uspeli...

"Trudili smo se, želeli smo da izveslamo kvalifikacije što bolje i izbegnemo polufinale. Uspeli smo u tome. Izveslali smo stvarno dobru trku. Australija nam je pobegla u startu, ali mi smo ostali u svom ritmu, čekali finiš i obišli ih", rekao je Zorić.

Osim njih, finala su izborili i Nebojša Grujić i Marko Novaković (K2 500m) i Dalma Benedek-Ružičić (K1 500m).

"Lepo to utiče, drago nam je što su naši sportisti počeli da igraju dobro i da osvajaju medalje, ali mi se i dalje držimo našeg... Cilj nam je što bolja trka, znamo da vredimo za medalju, a kad završimo videćemo koji smo", rekao je Zorić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar