ОИ: Фрка на дизању тегова!

Ирански дизач тегова Бехдад Салимикордасиаби остао без златне олимпијске медаље одлуком судија. Полудео и он и његов тренер, позвано обезбеђење да реагује.

Остали спортови 18.08.2016 | 08:15
ОИ: Фрка на дизању тегова!
Немиле сцене у Рио де Жанеиру и то у такмичењу дизања тегова!

Бранилац олимпијске титуле, 26-годишњи Иранац Бехдад Салимикордасиаби, у категорији изнад 105 килограма, подигао је тегове од 245 килограма, али су судије процениле да није поступио према правилима и дисквалифковали су га.

Злато је додељено Грузијцу Лаши Талахадзеу, други је био Јерменин Гор Минасјан, а трећи је био још један Грузијац Иракли Турманидзе.

Али, 26-годишњи Иранац тешко је поднео одлуку судија, док је његов тренер Сајад Ануширавани "бљувао ватру" на судије, сматрајући да је реч о "завери".

"У судијском тиму седе наши непријатељи! Очигледно је да су му отели медаљу, а судијски тим је био намерно изабран да то уради", беснео је тренер, алудирајући на судије из Ирака.

"Џин" из Ирана и његов тренер дуго нису могли да се смире, свађали су се са судијама, да би на крају било позвано обезбеђење!

Салимикордасиаби, чији је надимак "Салими", после свега је заплакао. Ирански навијачи на трибинама су гласно негодовали, док је иранска телевизија истакла да је реч о крађи и неправди.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар