OI: Frka na dizanju tegova!

Iranski dizač tegova Behdad Salimikordasiabi ostao bez zlatne olimpijske medalje odlukom sudija. Poludeo i on i njegov trener, pozvano obezbeđenje da reaguje.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 08:15
OI: Frka na dizanju tegova!
Nemile scene u Rio de Žaneiru i to u takmičenju dizanja tegova!

Branilac olimpijske titule, 26-godišnji Iranac Behdad Salimikordasiabi, u kategoriji iznad 105 kilograma, podigao je tegove od 245 kilograma, ali su sudije procenile da nije postupio prema pravilima i diskvalifkovali su ga.

Zlato je dodeljeno Gruzijcu Laši Talahadzeu, drugi je bio Jermenin Gor Minasjan, a treći je bio još jedan Gruzijac Irakli Turmanidze.

Ali, 26-godišnji Iranac teško je podneo odluku sudija, dok je njegov trener Sajad Anuširavani "bljuvao vatru" na sudije, smatrajući da je reč o "zaveri".

"U sudijskom timu sede naši neprijatelji! Očigledno je da su mu oteli medalju, a sudijski tim je bio namerno izabran da to uradi", besneo je trener, aludirajući na sudije iz Iraka.

"Džin" iz Irana i njegov trener dugo nisu mogli da se smire, svađali su se sa sudijama, da bi na kraju bilo pozvano obezbeđenje!

Salimikordasiabi, čiji je nadimak "Salimi", posle svega je zaplakao. Iranski navijači na tribinama su glasno negodovali, dok je iranska televizija istakla da je reč o krađi i nepravdi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar