Мото ГП - Јанонеова исповест: Игнорисао сам инжењере да бих побиједио!

Нови херој Дукатија, Андреа Јаноне тврди да га је тврдоглавост и игнорисање инжењерског ауторитета довело на победничко постоље ВН Аустрије на Ред Бул рингу.

Остали спортови 18.08.2016 | 07:45
Мото ГП - Јанонеова исповест: Игнорисао сам инжењере да бих побиједио!
Шест сушних година је иза Дукатија! Толико се дуго није славила победа у славној, традицијом овенчаној екипи која и буквално представља симбол европског мотоциклизма. Ипак, Андреа Јаноне, први повбедник трке на Ред Бул рингу има нешто да каже што баца светлост на одомаћену учмалост, и лошу срећу која је унета у екипу дугим чекањем и измицањем победа у годинама које су сада већ иза Дукатија!

„Јесте, сада кажем, инжењери Мишлена и Дукатија нису веровали у мене пре почетка трке. Било је то због пнеуматика, било је то због великог ризика кога сам на себе преузео. Ипак, када знате да имате добру шансу да се борите у врху, и сви имају тврђе пнеуматике, а ви кажете да желите меке, онда је нормално да вас питају због чега све то тако иде. Онда су ми рекли да поступим као и сви остали, али ја сам остао при својој одлуци“, прича Јаноне о себи, односу са инжењерима, и пнеуматицима са којих су након трке буквално отпадали комади гуме.

„Тврђи пнеуматик је почео да се много троши после шест или седам кругова у току четвртог тренинга. Било је тешко изборити се са тим. Одлучно сам истестирао остале пнеуматике, а када сам се вратио у бокс и Мишелиновим инжењерима објаснио шта мислим, нису се сложили са мном. Али, сада су повероваливеровали у мене. Нисам погрешио, то и сами видите“, констатовао је Јаноне, главна звезда Дукатија, екипе која носи двоструку победу са трке на Шпилбергу.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар