Moto GP - Janoneova ispovest: Ignorisao sam inženjere da bih pobijedio!

Novi heroj Dukatija, Andrea Janone tvrdi da ga je tvrdoglavost i ignorisanje inženjerskog autoriteta dovelo na pobedničko postolje VN Austrije na Red Bul ringu.

Ostali sportovi 18.08.2016 | 07:45
Moto GP - Janoneova ispovest: Ignorisao sam inženjere da bih pobijedio!
Šest sušnih godina je iza Dukatija! Toliko se dugo nije slavila pobeda u slavnoj, tradicijom ovenčanoj ekipi koja i bukvalno predstavlja simbol evropskog motociklizma. Ipak, Andrea Janone, prvi povbednik trke na Red Bul ringu ima nešto da kaže što baca svetlost na odomaćenu učmalost, i lošu sreću koja je uneta u ekipu dugim čekanjem i izmicanjem pobeda u godinama koje su sada već iza Dukatija!

„Jeste, sada kažem, inženjeri Mišlena i Dukatija nisu verovali u mene pre početka trke. Bilo je to zbog pneumatika, bilo je to zbog velikog rizika koga sam na sebe preuzeo. Ipak, kada znate da imate dobru šansu da se borite u vrhu, i svi imaju tvrđe pneumatike, a vi kažete da želite meke, onda je normalno da vas pitaju zbog čega sve to tako ide. Onda su mi rekli da postupim kao i svi ostali, ali ja sam ostao pri svojoj odluci“, priča Janone o sebi, odnosu sa inženjerima, i pneumaticima sa kojih su nakon trke bukvalno otpadali komadi gume.

„Tvrđi pneumatik je počeo da se mnogo troši posle šest ili sedam krugova u toku četvrtog treninga. Bilo je teško izboriti se sa tim. Odlučno sam istestirao ostale pneumatike, a kada sam se vratio u boks i Mišelinovim inženjerima objasnio šta mislim, nisu se složili sa mnom. Ali, sada su poverovaliverovali u mene. Nisam pogrešio, to i sami vidite“, konstatovao je Janone, glavna zvezda Dukatija, ekipe koja nosi dvostruku pobedu sa trke na Špilbergu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar