ОИ: Српска хероина отишла за Рио, по медаљу!

Фаворит сам за злато, не плаши ме притисак! Највећа узданица Србије у индивидуалним спортовима Ивана Шпановић, коначно је отпутовала на Олимпијске игре.

Остали спортови 13.08.2016 | 23:30
ОИ: Српска хероина отишла за Рио, по медаљу!
Скакачица удаљ има 4. резултат на свету ове године, са прескочених 6,95 метара, али како је на сваком такмичењу све боља и боља, не би било нимало изненађујуће да се окити историјским одличјем за српски спорт и атлетику.

- У Рију сам један од фаворита за злато. Не плаши ме притисак због тога, јер ничији притисак не може бити већи од мојих очекивања. Све медаље које сам освојила доказују да смо најспремнији што можемо да будемо. Учинићу све за злато и верујте - спремна сам за велика дела - рекла је Шпановићева.

Ивана се присетила и Игара у Пекингу и Лондону, као и трновитог пута до Рија и борбе за медаљу.

- Моја сениорска каријера кренула је у Пекингу. Тада нико од мене није имао очекивања, била сам посматрач и те Игре биле су награда за светско злато у јуниорској конкуренцији.  С друге стране Лондон је био прекретница, место где је требало да одлучим да ли ћу наставити да се бавим овим спортом после свега што ме је снашло. Ипак, схватила сам да не треба да се предам јер имам толико тога да покажем - емотивно је испричала Ивана.

Њена највећа конкуренткиња је Американка Бритни Рис, актуелна олимпијска шампионка и шестострука светска првакиња.

- На свим великим такмичењима последњих година освојила сам медаљу што ме ставља испред свих, пре свега због менталне снаге. Видим себе у финалу без проблема, а са Рисовом желим да се борим. Спремам се за далеко преко седам метара. Три скакачице имају бољи резултат од мене, али остваривале су их углавном на домаћем терену - закључила је Ивана.

Најбоља српска атлетичарка на борлиште ће изаћи у ноћи између уторка и среде у 2.05 по средњеевропском времену, док је финале дан касније у 2.15.

Тренер Иване Шпановић, Горан Обрадовић, био је инспирисан пред одлазак у Рио на Олимпијске игре.

"Колико сам ја учинио да она буде добра спортисткиња, толико је она учинила да ја будем добар тренер. Медаља у Рију била би наша докторска дисертација. За медаљу ће бити потребно преко седам метара. Нас не интересују конкуренткиње, већ да Ивана у датом моменту скочи колико је вредна. Некад је потребна и срећа, на последња два светска шампионата Американке су је имале. Скочиле су најбоље у последњој серији и верујем да је сада ред да нас погледа срећа. Бритни Рис је фаворит, морамо јој препустити то бреме и највећа је конкуренткиња Ивани. Али, она зна да се такмичи са њом што је најважније", рекао је Обрадовић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар