OI: Srpska heroina otišla za Rio, po medalju!

Favorit sam za zlato, ne plaši me pritisak! Najveća uzdanica Srbije u individualnim sportovima Ivana Španović, konačno je otputovala na Olimpijske igre.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 23:30
OI: Srpska heroina otišla za Rio, po medalju!
Skakačica udalj ima 4. rezultat na svetu ove godine, sa preskočenih 6,95 metara, ali kako je na svakom takmičenju sve bolja i bolja, ne bi bilo nimalo iznenađujuće da se okiti istorijskim odličjem za srpski sport i atletiku.

- U Riju sam jedan od favorita za zlato. Ne plaši me pritisak zbog toga, jer ničiji pritisak ne može biti veći od mojih očekivanja. Sve medalje koje sam osvojila dokazuju da smo najspremniji što možemo da budemo. Učiniću sve za zlato i verujte - spremna sam za velika dela - rekla je Španovićeva.

Ivana se prisetila i Igara u Pekingu i Londonu, kao i trnovitog puta do Rija i borbe za medalju.

- Moja seniorska karijera krenula je u Pekingu. Tada niko od mene nije imao očekivanja, bila sam posmatrač i te Igre bile su nagrada za svetsko zlato u juniorskoj konkurenciji.  S druge strane London je bio prekretnica, mesto gde je trebalo da odlučim da li ću nastaviti da se bavim ovim sportom posle svega što me je snašlo. Ipak, shvatila sam da ne treba da se predam jer imam toliko toga da pokažem - emotivno je ispričala Ivana.

Njena najveća konkurentkinja je Amerikanka Britni Ris, aktuelna olimpijska šampionka i šestostruka svetska prvakinja.

- Na svim velikim takmičenjima poslednjih godina osvojila sam medalju što me stavlja ispred svih, pre svega zbog mentalne snage. Vidim sebe u finalu bez problema, a sa Risovom želim da se borim. Spremam se za daleko preko sedam metara. Tri skakačice imaju bolji rezultat od mene, ali ostvarivale su ih uglavnom na domaćem terenu - zaključila je Ivana.

Najbolja srpska atletičarka na borlište će izaći u noći između utorka i srede u 2.05 po srednjeevropskom vremenu, dok je finale dan kasnije u 2.15.

Trener Ivane Španović, Goran Obradović, bio je inspirisan pred odlazak u Rio na Olimpijske igre.

"Koliko sam ja učinio da ona bude dobra sportistkinja, toliko je ona učinila da ja budem dobar trener. Medalja u Riju bila bi naša doktorska disertacija. Za medalju će biti potrebno preko sedam metara. Nas ne interesuju konkurentkinje, već da Ivana u datom momentu skoči koliko je vredna. Nekad je potrebna i sreća, na poslednja dva svetska šampionata Amerikanke su je imale. Skočile su najbolje u poslednjoj seriji i verujem da je sada red da nas pogleda sreća. Britni Ris je favorit, moramo joj prepustiti to breme i najveća je konkurentkinja Ivani. Ali, ona zna da se takmiči sa njom što je najvažnije", rekao je Obradović.

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar