ОИ - ''Делфини'': У жабокречини смо се борили за голи живот!

Ватерполиста Србије Слободан Никић рекао је да верује да ће његова екипа после победе над Аустралијом почети да игра озбиљан ватерполо. "Очекује нас увек неугодни Јапан... Шалу на страну, треба да се напнемо и против њих", рекао је селектор Србије.

Остали спортови 13.08.2016 | 15:45
ОИ - ''Делфини'': У жабокречини смо се борили за голи живот!
Србије је уписала је прву победу на Олимпијским играма у Рију, пошто је славила против Аустралије са 10:8 у утакмици четвртог кола Групе А.

"Први пут смо одиграли бољи меч. Иако смо се мучили три четвртине, на крају смо одиграли како знамо, како смо играли до пре 20 дана. Надам се да ћемо да кренемо да играмо озбиљан ватерполо, ово је тек половина турнира и ово је прави моменат да се дигнемо и да покажемо нашу праву снагу, јер ова екипа много више вреди", рекао је Никић новинарима у Рио де Жанеиру.

Србија је тако сачувала шансе за пласман у четвртфинале, а у последњем колу игра против Јапана.

"Била би катастрофа да смо данас изгубили, али показали смо карактер буквално у последњим моментима, више нисмо имали куд, стисли смо се и одиграли ту последњу четвртину... Заслужено смо победили", рекао је Никић.

Андрија Прлаиновић је навео да нико од играча није веровао да ће се репрезентација у четвртој утакмици "борити за голи живот".

"Али, мислим да нам је баш оваква утакмица била потребна. Скупили смо се, имали огромну веру у себе да ћемо доћи до победе која нам је значила живот и дошли смо до ње на најбољи могући начин - тимском игром. Сигуран сам да можемо много боље. Сада да добијемо Јапан и да дочекамо четврфинале спремни. Тамо не видим да ће неко бити у било каквој предности, у четврфиналу почиње нови турнир. Ми смо нашли себе, то је најбитније", рекао је Прлаиновић.

Капитен репрезентације Живко Гоцич је тениском терминологијом објаснио ситуацију у којој се нашла његова екипа.

"Имали смо лоптицу за опстанак у мечу, коју смо искористили. Није битно на који начин, битно је да смо освојили бодове и да смо пронашли игру. Јесмо правили грешке, али то је све плод велике жеље да се ова утакмица заврши како треба. Најбитније је да смо дошли до прве победе. Имамо сад Јапан, надам се да ћемо то да завршимо како треба и да се коначно склонимо из ове воде где лопта не може да ухвати. Видите која је боја, ово је жабокречина класична", додао је капитен Србије.

"Очекује нас увек неугодни Јапан... Шалу на страну, треба да се напнемо и против њих", рекао је селектор Србије.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је да је његова екипа данашњом победом над Аустралијом "скинула" притисак са себе и добила самопоздање које јој је недостајало у претходним утакмицама.

"Знамо да су увек мечеви са Аустралијом овакви, али ово је била специфична ситуација где победник иде даље, док поражени испада из такмичења. Сигурно да постоји притисак који смо наметнули сами себи пре свега, али мислим да је овом победом тај притисак пао и да смо стекли самопоуздање које нисмо имали од прве утакмице, тачније од првих минута Олимпијских игара и то је најбитније", рекао је Савић новинарима У Рио де Жанеиру.

Ватерполо репрезентација Србије уписала је прву победу на Олимпијским играма у Рију, пошто је славила против Аустралије 10:8 у утакмици четвртог кола Групе А.

"У одбрани смо деловали супериорно, али најбитније је да је најзад прорадио и напад", навео је Савић.

Србија је тако сачувала шансе за пласман у четвртфинале, а у последњем колу игра против Јапана са којим Србија игра у ноћи између недеље на понедељак од пола сата након поноћи.

"Очекује нас увек неугодни Јапан... Шалу на страну, треба да се напнемо и против њих", рекао је селектор Србије.

Српски ватерполиста Стефан Митровић рекао је да је меч против Аустралије за његову екипу био као финале.

"Напокон! Дошли смо до те преко потребне победе. За нас је ова утакмица била као финална. Мислим да смо данас били прави ми и морамо да наставимо да играмо. Тешко је, али 10:8 је и то је најбитније", рекао је Митровић новинарима у Рио де Жанеиру.

Новинаре је занимало колики је камен пао са леђа ватерполиста после данашње победе.

"Не знам колики камен... Глупост је што смо изгубили од Бразила и одиграли прве две утакмице како смо одиграли, али све има своје. Сада да се одморимо и идемо даље", рекао је Митровић.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар