OI - ''Delfini'': U žabokrečini smo se borili za goli život!

Vaterpolista Srbije Slobodan Nikić rekao je da veruje da će njegova ekipa posle pobede nad Australijom početi da igra ozbiljan vaterpolo. "Očekuje nas uvek neugodni Japan... Šalu na stranu, treba da se napnemo i protiv njih", rekao je selektor Srbije.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 15:45
OI - ''Delfini'': U žabokrečini smo se borili za goli život!
Srbije je upisala je prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je slavila protiv Australije sa 10:8 u utakmici četvrtog kola Grupe A.

"Prvi put smo odigrali bolji meč. Iako smo se mučili tri četvrtine, na kraju smo odigrali kako znamo, kako smo igrali do pre 20 dana. Nadam se da ćemo da krenemo da igramo ozbiljan vaterpolo, ovo je tek polovina turnira i ovo je pravi momenat da se dignemo i da pokažemo našu pravu snagu, jer ova ekipa mnogo više vredi", rekao je Nikić novinarima u Rio de Žaneiru.

Srbija je tako sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale, a u poslednjem kolu igra protiv Japana.

"Bila bi katastrofa da smo danas izgubili, ali pokazali smo karakter bukvalno u poslednjim momentima, više nismo imali kud, stisli smo se i odigrali tu poslednju četvrtinu... Zasluženo smo pobedili", rekao je Nikić.

Andrija Prlainović je naveo da niko od igrača nije verovao da će se reprezentacija u četvrtoj utakmici "boriti za goli život".

"Ali, mislim da nam je baš ovakva utakmica bila potrebna. Skupili smo se, imali ogromnu veru u sebe da ćemo doći do pobede koja nam je značila život i došli smo do nje na najbolji mogući način - timskom igrom. Siguran sam da možemo mnogo bolje. Sada da dobijemo Japan i da dočekamo četvrfinale spremni. Tamo ne vidim da će neko biti u bilo kakvoj prednosti, u četvrfinalu počinje novi turnir. Mi smo našli sebe, to je najbitnije", rekao je Prlainović.

Kapiten reprezentacije Živko Gocič je teniskom terminologijom objasnio situaciju u kojoj se našla njegova ekipa.

"Imali smo lopticu za opstanak u meču, koju smo iskoristili. Nije bitno na koji način, bitno je da smo osvojili bodove i da smo pronašli igru. Jesmo pravili greške, ali to je sve plod velike želje da se ova utakmica završi kako treba. Najbitnije je da smo došli do prve pobede. Imamo sad Japan, nadam se da ćemo to da završimo kako treba i da se konačno sklonimo iz ove vode gde lopta ne može da uhvati. Vidite koja je boja, ovo je žabokrečina klasična", dodao je kapiten Srbije.

"Očekuje nas uvek neugodni Japan... Šalu na stranu, treba da se napnemo i protiv njih", rekao je selektor Srbije.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je da je njegova ekipa današnjom pobedom nad Australijom "skinula" pritisak sa sebe i dobila samopozdanje koje joj je nedostajalo u prethodnim utakmicama.

"Znamo da su uvek mečevi sa Australijom ovakvi, ali ovo je bila specifična situacija gde pobednik ide dalje, dok poraženi ispada iz takmičenja. Sigurno da postoji pritisak koji smo nametnuli sami sebi pre svega, ali mislim da je ovom pobedom taj pritisak pao i da smo stekli samopouzdanje koje nismo imali od prve utakmice, tačnije od prvih minuta Olimpijskih igara i to je najbitnije", rekao je Savić novinarima U Rio de Žaneiru.

Vaterpolo reprezentacija Srbije upisala je prvu pobedu na Olimpijskim igrama u Riju, pošto je slavila protiv Australije 10:8 u utakmici četvrtog kola Grupe A.

"U odbrani smo delovali superiorno, ali najbitnije je da je najzad proradio i napad", naveo je Savić.

Srbija je tako sačuvala šanse za plasman u četvrtfinale, a u poslednjem kolu igra protiv Japana sa kojim Srbija igra u noći između nedelje na ponedeljak od pola sata nakon ponoći.

"Očekuje nas uvek neugodni Japan... Šalu na stranu, treba da se napnemo i protiv njih", rekao je selektor Srbije.

Srpski vaterpolista Stefan Mitrović rekao je da je meč protiv Australije za njegovu ekipu bio kao finale.

"Napokon! Došli smo do te preko potrebne pobede. Za nas je ova utakmica bila kao finalna. Mislim da smo danas bili pravi mi i moramo da nastavimo da igramo. Teško je, ali 10:8 je i to je najbitnije", rekao je Mitrović novinarima u Rio de Žaneiru.

Novinare je zanimalo koliki je kamen pao sa leđa vaterpolista posle današnje pobede.

"Ne znam koliki kamen... Glupost je što smo izgubili od Brazila i odigrali prve dve utakmice kako smo odigrali, ali sve ima svoje. Sada da se odmorimo i idemo dalje", rekao je Mitrović.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar