ОИ: Фелпс ипак "само" четири од пет - дијели сребро са двојицом!

Скулинг "срушио" Фелпса, тројица поделила сребро! Сјајна финална трка у дисциплини 100м "делфин" стилом у којој Мајкл Фелпс није успео да се окити златном медаљом, па је са још двојицом пливача поделио сребро. Фантастична трка и олимпијски рекорд за Џозефа Скулинга.

Остали спортови 13.08.2016 | 14:15
ОИ: Фелпс ипак "само" четири од пет - дијели сребро са двојицом!
Прво злато и олимпијски рекорд за младог пливача из Сингапура!

Џозеф Исак Скулинг, момак који је рођен 1995. године у овој азијској земљи, освојио је своју прву олимпијску медаљу и поставио рекорд у трци на 100 метара "делфин" стилом, пошто је иза себе оставио паклену конкуренцију.

Он је трку завршио за 50 секунди и 39 стотинки, што је најбољи резултат на Играма свих времена.

Велики фаворит Мајкл Фелпс тако није успео да се окити својом 23. златном медаљом, али јесте 27. укупно, пошто је поделио сребрну медаљу са још двојицом пливача. Он, Чад ле Кло и Ласло Чех су трку завршили за 51 секунду и 14 стотинки, па су сва тројица добила сребрно одличје.

Ово је и дисциплина у којој су Фелпс и Чавић у Пекингу били "изједначени", али је на крају амерички пливач био бржи за једну стотинку, што му је донело и златну медаљу.

Фелпс је на овим Играма стигао до невероватне 22. златне медаље, чиме је потврдио незапамћену доминацију у спорту, а у Рију је тријумфовао у дисциплинама 200м делфин, 200м мешовито, 4x100м слободно и 4x200 слободно.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар