OI: Felps ipak "samo" četiri od pet - dijeli srebro sa dvojicom!

Skuling "srušio" Felpsa, trojica podelila srebro! Sjajna finalna trka u disciplini 100m "delfin" stilom u kojoj Majkl Felps nije uspeo da se okiti zlatnom medaljom, pa je sa još dvojicom plivača podelio srebro. Fantastična trka i olimpijski rekord za Džozefa Skulinga.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 14:15
OI: Felps ipak "samo" četiri od pet - dijeli srebro sa dvojicom!
Prvo zlato i olimpijski rekord za mladog plivača iz Singapura!

Džozef Isak Skuling, momak koji je rođen 1995. godine u ovoj azijskoj zemlji, osvojio je svoju prvu olimpijsku medalju i postavio rekord u trci na 100 metara "delfin" stilom, pošto je iza sebe ostavio paklenu konkurenciju.

On je trku završio za 50 sekundi i 39 stotinki, što je najbolji rezultat na Igrama svih vremena.

Veliki favorit Majkl Felps tako nije uspeo da se okiti svojom 23. zlatnom medaljom, ali jeste 27. ukupno, pošto je podelio srebrnu medalju sa još dvojicom plivača. On, Čad le Klo i Laslo Čeh su trku završili za 51 sekundu i 14 stotinki, pa su sva trojica dobila srebrno odličje.

Ovo je i disciplina u kojoj su Felps i Čavić u Pekingu bili "izjednačeni", ali je na kraju američki plivač bio brži za jednu stotinku, što mu je donelo i zlatnu medalju.

Felps je na ovim Igrama stigao do neverovatne 22. zlatne medalje, čime je potvrdio nezapamćenu dominaciju u sportu, a u Riju je trijumfovao u disciplinama 200m delfin, 200m mešovito, 4x100m slobodno i 4x200 slobodno.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar