ОИ: Ристић и Дудаш стигли у Рио!

Српски атлетичари полако пристижу у Рио и верују да је питање само ко ће да нас извуче из "безмедаљице". Милан Ристић и Михаил Дудаш допутовали су на Олимпијске игре у Рио и рекли су да се добро осећају пред почетак атлетских такмичења.

Остали спортови 13.08.2016 | 07:15
ОИ: Ристић и Дудаш стигли у Рио!
Ристић је ове сезоне поставио државни рекорд на 110 метара с препонама, док је Дудаш на Европском првенству у Амстердаму освојио бронзану медаљу у десетобоју.

"Време је мало кишовито, а све остало је океј. Био сам на оба стадиона, за тренинг и за такмичење, и стазе су океј. Срећан сам што сам дошао, надам се добром резултатом, видећемо како ће бити. Не бих да стварам себи притисак, али желео бих да истрчим мало брже од личног рекорда, а мислим да би 13.35", било довољно за финале.

Он није хтео да каже ко би од атлетичара могао да освоји медаљу, јер није желео да ставља спортисте "у непријатну ситуацију".

Дудаш је на Европском првенству у Амстердаму освојио бронзану медаљу, док је Ристићу "за длаку" измакло финале, али је ове године поставио државни рекорд на 110 метара с препонама.

"Још не знам какав резултат да очекујем. Психолошки сам спреман, расположен сам, немам шта да изгубим. Ове године сам узео бронзу на ЕП и свој циљ сам остварио, што мислим да је велики плус за мене овде у Рију, јер ћу ући релаксиран и фокусиран", рекао је Дудаш.

Он истиче да за тим Србије има времена да освоји медаље.

"Дошла је Милица Мандић, она је један од фаворита. (Кајакаши) Марко Новаковић и Небојша Грујић имају најбоље време на свету ове сезоне на 200 метара. Ивана Шпановић долази у суботу. Сви који су ту имају шансе за нешто велико", поручује Дудаш.

"Ово је највећа сморта спортиста, сви долазе веома спремни и, што се мене тиче, сам долазак овде је велики успех. Није крај, тек почиње. Само да видимо ко ће да нас извуче из ове 'безмедаљице'".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар