OI: Ristić i Dudaš stigli u Rio!

Srpski atletičari polako pristižu u Rio i veruju da je pitanje samo ko će da nas izvuče iz "bezmedaljice". Milan Ristić i Mihail Dudaš doputovali su na Olimpijske igre u Rio i rekli su da se dobro osećaju pred početak atletskih takmičenja.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 07:15
OI: Ristić i Dudaš stigli u Rio!
Ristić je ove sezone postavio državni rekord na 110 metara s preponama, dok je Dudaš na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio bronzanu medalju u desetoboju.

"Vreme je malo kišovito, a sve ostalo je okej. Bio sam na oba stadiona, za trening i za takmičenje, i staze su okej. Srećan sam što sam došao, nadam se dobrom rezultatom, videćemo kako će biti. Ne bih da stvaram sebi pritisak, ali želeo bih da istrčim malo brže od ličnog rekorda, a mislim da bi 13.35", bilo dovoljno za finale.

On nije hteo da kaže ko bi od atletičara mogao da osvoji medalju, jer nije želeo da stavlja sportiste "u neprijatnu situaciju".

Dudaš je na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu osvojio bronzanu medalju, dok je Ristiću "za dlaku" izmaklo finale, ali je ove godine postavio državni rekord na 110 metara s preponama.

"Još ne znam kakav rezultat da očekujem. Psihološki sam spreman, raspoložen sam, nemam šta da izgubim. Ove godine sam uzeo bronzu na EP i svoj cilj sam ostvario, što mislim da je veliki plus za mene ovde u Riju, jer ću ući relaksiran i fokusiran", rekao je Dudaš.

On ističe da za tim Srbije ima vremena da osvoji medalje.

"Došla je Milica Mandić, ona je jedan od favorita. (Kajakaši) Marko Novaković i Nebojša Grujić imaju najbolje vreme na svetu ove sezone na 200 metara. Ivana Španović dolazi u subotu. Svi koji su tu imaju šanse za nešto veliko", poručuje Dudaš.

"Ovo je najveća smorta sportista, svi dolaze veoma spremni i, što se mene tiče, sam dolazak ovde je veliki uspeh. Nije kraj, tek počinje. Samo da vidimo ko će da nas izvuče iz ove 'bezmedaljice'".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar