ОИ: Црногорске рукометашице, бранитељке сребра, испале!

Дебакл "лавица" на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру "оверен" је у мечу са Норвежанкама.

Остали спортови 13.08.2016 | 06:30
ОИ: Црногорске рукометашице, бранитељке сребра, испале!
Рукометашице Црне Горе, сребрне са Олимпијских игара у Лондону, изгубиле су и четврти меч у Рио де Жанеиру и тако су претрпеле рану елимининацију.

Окршај финалиста са претходних Игара завршен је са девет голова вишка у корист актуелног олимпијског шампиона: Црна Гора - Норвешка 19:28 (11:16).

Овакав резултатски епилог, ипак, није последица катастрофалне партије црногорске селекције колико сплета околности који није ишао на руку изабраницама Драгана Аџића. Уз, већ стандардно велики број техничких грешака, "лавице" је против најуспјешније селекције планете у последње две деценије пратио и лош проценат шута, односно невероватна голманка Кари-Алвик Гримсбо са чудесне 24 одбране!

Црна Гора је, нажалост, држала корак са актуелним светским и европским првакињама само до средине првог полувремена када је примила три везана гола за четири минута и дозволила противнику први "бег" (5:8).

Након гола Ђурђине Јауковић за 6:8, уследила је још једна серија Норвежанки за седам голова вишка у 23. минуту (6:13), након чега је било јасно да је једина дилема у овом мечу с колимом ће се разликом завршити.

Жеља да не претрпе дебакл држала је "лавице" у пристојном минусу до 57. минута када је противник извео завршни ударац и са четири везана гола декласирао вицешампионке са претходних Игара у Лондону…

Најбољи утисак код "лавица" оставила је млада голманка Марина Рајчић, која је имала 13 одбрана. Најефикаснија је била Ђурђина Јауковић са пет голова, док је Катарина Булатовић постигла гол мање.

У норвешком тиму најефикаснија је била Нора Мерк са шест голова.

У свом последњем мечу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру ривал црногорске репрезентацији биће домаћа селекција која је до сада претпела пораз само у дуелу са Шпанијом.. Утакмица је на програму у недјељу од 14:30 сати по нашем времену.

ГРУПА А

Ангола - Бразил 24:28
Румунија - Шпанија 24:21
Црна Гора - Норвешка 19:28

ТАБЕЛА: Норвешка 6, Бразил 6, Шпанија 6, Ангола 4, Румунија 4, Црна Гора 0.

ГРУПА Б

Шведска – Холандија 29:29
Русија – Аргентина
Јужна Кореја – Француска

ТАБЕЛА: Русија 6, Шведска (+1) 5, Француска 4, Холандија (+1) 4, Јужна Кореја 1, Аргентина 0.

Извор: мондо.рс/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар