OI: Crnogorske rukometašice, braniteljke srebra, ispale!

Debakl "lavica" na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru "overen" je u meču sa Norvežankama.

Ostali sportovi 13.08.2016 | 06:30
OI: Crnogorske rukometašice, braniteljke srebra, ispale!
Rukometašice Crne Gore, srebrne sa Olimpijskih igara u Londonu, izgubile su i četvrti meč u Rio de Žaneiru i tako su pretrpele ranu elimininaciju.

Okršaj finalista sa prethodnih Igara završen je sa devet golova viška u korist aktuelnog olimpijskog šampiona: Crna Gora - Norveška 19:28 (11:16).

Ovakav rezultatski epilog, ipak, nije posledica katastrofalne partije crnogorske selekcije koliko spleta okolnosti koji nije išao na ruku izabranicama Dragana Adžića. Uz, već standardno veliki broj tehničkih grešaka, "lavice" je protiv najuspješnije selekcije planete u poslednje dve decenije pratio i loš procenat šuta, odnosno neverovatna golmanka Kari-Alvik Grimsbo sa čudesne 24 odbrane!

Crna Gora je, nažalost, držala korak sa aktuelnim svetskim i evropskim prvakinjama samo do sredine prvog poluvremena kada je primila tri vezana gola za četiri minuta i dozvolila protivniku prvi "beg" (5:8).

Nakon gola Đurđine Jauković za 6:8, usledila je još jedna serija Norvežanki za sedam golova viška u 23. minutu (6:13), nakon čega je bilo jasno da je jedina dilema u ovom meču s kolimom će se razlikom završiti.

Želja da ne pretrpe debakl držala je "lavice" u pristojnom minusu do 57. minuta kada je protivnik izveo završni udarac i sa četiri vezana gola deklasirao vicešampionke sa prethodnih Igara u Londonu…

Najbolji utisak kod "lavica" ostavila je mlada golmanka Marina Rajčić, koja je imala 13 odbrana. Najefikasnija je bila Đurđina Jauković sa pet golova, dok je Katarina Bulatović postigla gol manje.

U norveškom timu najefikasnija je bila Nora Merk sa šest golova.

U svom poslednjem meču na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru rival crnogorske reprezentaciji biće domaća selekcija koja je do sada pretpela poraz samo u duelu sa Španijom.. Utakmica je na programu u nedjelju od 14:30 sati po našem vremenu.

GRUPA A

Angola - Brazil 24:28
Rumunija - Španija 24:21
Crna Gora - Norveška 19:28

TABELA: Norveška 6, Brazil 6, Španija 6, Angola 4, Rumunija 4, Crna Gora 0.

GRUPA B

Švedska – Holandija 29:29
Rusija – Argentina
Južna Koreja – Francuska

TABELA: Rusija 6, Švedska (+1) 5, Francuska 4, Holandija (+1) 4, Južna Koreja 1, Argentina 0.

Izvor: mondo.rs/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar