Правилник о лијековима одблокираће кредит Свјетске банке за БиХ?

Савјет министара БиХ требало би ускоро да усвоји правилник о лијековима у БиХ, чиме би био испуњен кључни услов за деблокаду кредита Свјетске банке за БиХ од 122 милиона КМ, пише "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 11.08.2016 | 10:21
Правилник о лијековима одблокираће кредит Свјетске банке за БиХ?
Савјет министара би, осим доношења тог правилника о цијенама лијекова у БиХ, требало да донесе и одговарајуће законске измјене да би и институције на нивоу БиХ могле да предложе два члана Стручног савјета Агенције за лијекове који је надлежан за ту област.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић рекао је да се све ово може урадити већ на наредној сједници или на неколико наредних сједница Савјета министара БиХ.

Он појашњава да је Савјет министара БиХ до сада био надлежан само за именовање Стручног савјета, али не и за предлагање његових чланова.

У међувремену, неке фармацеутске компаније у БиХ негодовале су због доношења правилника о лијековима јер сматрају да ће се то негативно одразити на њихово пословање, а Влада Федрације БиХ додатно је инсистирала да се уз правилник достави и јасна економска анализа која ће показати финансијски ефекат планираних рјешења, односно начин креирања цијена у новом правилнику.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

СОДА БИКАРБОНА – Највећи непријатељ фармацеутске мафије!

11.08.2016 08:33

Лијек за све!!! хттп://www.6yка.цом/новост/42848/сода-бикарбона-највеци-непријатељ-фармацеутске-индустрије

ОДГОВОРИТЕ
Name

црни Јово

11.08.2016 10:15

Пресло све мјере...тразите излаз у раду отварању фирми и запосљавању а не сваки дан како и од кога узети кредит и укопавати нас све висе а вама лијепо јер се окористите и цим проблем изврсите смјену одговорних и то је највеца казна...па онда Јово на ново...

ОДГОВОРИТЕ