Pravilnik o lijekovima odblokiraće kredit Svjetske banke za BiH?

Savjet ministara BiH trebalo bi uskoro da usvoji pravilnik o lijekovima u BiH, čime bi bio ispunjen ključni uslov za deblokadu kredita Svjetske banke za BiH od 122 miliona KM, piše "Dnevni avaz".

Bosna i Hercegovina 11.08.2016 | 10:21
Pravilnik o lijekovima odblokiraće kredit Svjetske banke za BiH?
Savjet ministara bi, osim donošenja tog pravilnika o cijenama lijekova u BiH, trebalo da donese i odgovarajuće zakonske izmjene da bi i institucije na nivou BiH mogle da predlože dva člana Stručnog savjeta Agencije za lijekove koji je nadležan za tu oblast.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić rekao je da se sve ovo može uraditi već na narednoj sjednici ili na nekoliko narednih sjednica Savjeta ministara BiH.

On pojašnjava da je Savjet ministara BiH do sada bio nadležan samo za imenovanje Stručnog savjeta, ali ne i za predlaganje njegovih članova.

U međuvremenu, neke farmaceutske kompanije u BiH negodovale su zbog donošenja pravilnika o lijekovima jer smatraju da će se to negativno odraziti na njihovo poslovanje, a Vlada Fedracije BiH dodatno je insistirala da se uz pravilnik dostavi i jasna ekonomska analiza koja će pokazati finansijski efekat planiranih rješenja, odnosno način kreiranja cijena u novom pravilniku.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

SODA BIKARBONA – Najveći neprijatelj farmaceutske mafije!

11.08.2016 08:33

Lijek za sve!!! http://www.6yka.com/novost/42848/soda-bikarbona-najveci-neprijatelj-farmaceutske-industrije

ODGOVORITE
Name

crni Jovo

11.08.2016 10:15

Preslo sve mjere...trazite izlaz u radu otvaranju firmi i zaposljavanju a ne svaki dan kako i od koga uzeti kredit i ukopavati nas sve vise a vama lijepo jer se okoristite i cim problem izvrsite smjenu odgovornih i to je najveca kazna...pa onda Jovo na novo...

ODGOVORITE