ОИ - најава: СРБ - ФРА! Вријеме је за олимпијско черупање Пијетлова!

"Добро познајемо Французе, играли смо много пута против њих, верујем да ћемо се добро спремити", рекао је центар репрезентације Србије Мирослав Радуљица.

Кошарка 10.08.2016 | 16:45
ОИ - најава: СРБ - ФРА! Вријеме је за олимпијско черупање Пијетлова!
Стиже време одлуке. Кошаркаши Србије вечерас играју против Француске у трећем колу А групе Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, а мало је рећи да имају императив победе због коначног стања на табели и даљег пута ка медаљи.

Обе селекције су на неки начин рањене и то су их изненадили Аустралијанци, више него озбиљна екипа која сада постаје главни фаворит за друго место иза неприкосновених Американаца.

Поглед на претходне дуеле Србије и Француске, а било их је доста последњих година. Само у припремном периоду за Рио, ове две екипе састале су се три пута. Занимљиво, сва три пута славила је Србија, а последњи пут на турниру у аргентинској Кордоби са убедљивих 105:88.

Ипак, сада је улог много, много већи него на тим утакмицама. Победник вечерашњег дуела готово сигурно може да рачуна на треће место у групи, а остаје у теоретској борби и за другу позицију. Поражени највероватније иде на четврто место и у четвртфиналу га чека најтеже ривал из друге групе.

Доста тога мораће да промене српски кошаркаши у односу на дуел са Аустралијом, ако мисле да победе Француску. Пре свега, борбеност и спремност да се физичко јако уђу утакмицу, у сваки дуел, чак и по цену да се добије нека лична грешка више.

Такве ствари, једноставно, јачају карактер екипе и подижу психичку спремност, а квалитет свакако имају српски репрезентативци. Победа над Триколорима донела би Србији преко потребан мир, поготово што у четвртом колу игра са америчким Дрим тимом и у том дуелу, колико год тешко било признати, пораз је унапред уписан.

"Даћемо све од себе да победимо Француску. Наш тим ради сјајан посао што се тиче физичког и менталног опоравка. Добро познајемо Французе, играли смо много пута против њих, имамо времена и верујем да ћемо добро да се спремимо", рекао је центар репрезентације Србије Мирослав Радуљица.

Са друге стране, француски кошаркаши су се после пораза од Аустралије на олимпијској премијери, на неки начин, “опрали“ убедљивом победом над Кином. Мада, прва виолина Триколора Тони Паркер каже да су сви у екипи свесни шта је и где је селекција Кине, а где Србија.

“Пред нама је дуг пут. Потрудићу се да пронађем свој ритам зато што сам имао доста пропуштених тренинга током припрема. Наравно, не желим то да користим као изговор. Србија је један од фаворита за освајање олимпијске медаље, тако да очекујем сјајну утакмицу“, навео је плејмејкер Сан Антонио Спарса.

Утакмица између кошаркашких селекција Србије и Француске игра се у среду увече од 19.15 по средњеевропском времену у Кариока арени капацитета 16.000 места.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар