OI - najava: SRB - FRA! Vrijeme je za olimpijsko čerupanje Pijetlova!

"Dobro poznajemo Francuze, igrali smo mnogo puta protiv njih, verujem da ćemo se dobro spremiti", rekao je centar reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica.

Košarka 10.08.2016 | 16:45
OI - najava: SRB - FRA! Vrijeme je za olimpijsko čerupanje Pijetlova!
Stiže vreme odluke. Košarkaši Srbije večeras igraju protiv Francuske u trećem kolu A grupe Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, a malo je reći da imaju imperativ pobede zbog konačnog stanja na tabeli i daljeg puta ka medalji.

Obe selekcije su na neki način ranjene i to su ih iznenadili Australijanci, više nego ozbiljna ekipa koja sada postaje glavni favorit za drugo mesto iza neprikosnovenih Amerikanaca.

Pogled na prethodne duele Srbije i Francuske, a bilo ih je dosta poslednjih godina. Samo u pripremnom periodu za Rio, ove dve ekipe sastale su se tri puta. Zanimljivo, sva tri puta slavila je Srbija, a poslednji put na turniru u argentinskoj Kordobi sa ubedljivih 105:88.

Ipak, sada je ulog mnogo, mnogo veći nego na tim utakmicama. Pobednik večerašnjeg duela gotovo sigurno može da računa na treće mesto u grupi, a ostaje u teoretskoj borbi i za drugu poziciju. Poraženi najverovatnije ide na četvrto mesto i u četvrtfinalu ga čeka najteže rival iz druge grupe.

Dosta toga moraće da promene srpski košarkaši u odnosu na duel sa Australijom, ako misle da pobede Francusku. Pre svega, borbenost i spremnost da se fizičko jako uđu utakmicu, u svaki duel, čak i po cenu da se dobije neka lična greška više.

Takve stvari, jednostavno, jačaju karakter ekipe i podižu psihičku spremnost, a kvalitet svakako imaju srpski reprezentativci. Pobeda nad Trikolorima donela bi Srbiji preko potreban mir, pogotovo što u četvrtom kolu igra sa američkim Drim timom i u tom duelu, koliko god teško bilo priznati, poraz je unapred upisan.

"Daćemo sve od sebe da pobedimo Francusku. Naš tim radi sjajan posao što se tiče fizičkog i mentalnog oporavka. Dobro poznajemo Francuze, igrali smo mnogo puta protiv njih, imamo vremena i verujem da ćemo dobro da se spremimo", rekao je centar reprezentacije Srbije Miroslav Raduljica.

Sa druge strane, francuski košarkaši su se posle poraza od Australije na olimpijskoj premijeri, na neki način, “oprali“ ubedljivom pobedom nad Kinom. Mada, prva violina Trikolora Toni Parker kaže da su svi u ekipi svesni šta je i gde je selekcija Kine, a gde Srbija.

“Pred nama je dug put. Potrudiću se da pronađem svoj ritam zato što sam imao dosta propuštenih treninga tokom priprema. Naravno, ne želim to da koristim kao izgovor. Srbija je jedan od favorita za osvajanje olimpijske medalje, tako da očekujem sjajnu utakmicu“, naveo je plejmejker San Antonio Sparsa.

Utakmica između košarkaških selekcija Srbije i Francuske igra se u sredu uveče od 19.15 po srednjeevropskom vremenu u Karioka areni kapaciteta 16.000 mesta.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar