Дани Марфи жестоко по Мурињу: Осрамотио си Хуана Мату!

Не повреда, него осам центиметара! Или ипак само тактичка замисао?

Фудбал 10.08.2016 | 14:30
Дани Марфи жестоко по Мурињу: Осрамотио си Хуана Мату!
Из Челсија га је Жозе Мурињо протерао иако је две године узастопце био најбољи појединаца Плаваца. Хуан Мата је вероватно једини човек у Манчестер јунајтеду који се није обрадовао доласку португалског стручњака на Олд Трафорд. Ни сада није у првом плану, па медији већ недељама спекулишу о његовом одласку са Театра снова.

Баш зато многи су се пријатно изненадили када је Мурињо у недељној победи над Лестером у борби за трофеј Комјунити шилда у 63. минуту уместо повређеног Џесија Линдгардапослао баш Хуана Мату. Учинило се многима да је Мурињо прогутао сујету и закопао ратне секире.  Али онда у 93. минуту још један шок изазван Мурињовим неочекиваним потезом. Хуан Мата је морао да уступи место Хенриху Мхитарјану. Само пола сата пошто је крочио на терен?!

Мурињово другарско миловање по глави. Мора да је повреда? Не, ипак није. Посебни тврди да је у питању чиста тактика.

"Мата је у реду, разуме шта сам урадио. Морао сам да изведем најнижег играча, јер смо очекивали много високих лопту. А Мата је најнижи. Желели смо победу и сад смо сви срећни", смирено је Мурињо образложио одлуку.

Међутим, нису му сви поверовали. Дани Марфи, прослављени фудбалер сада у улози стручног консултанта на Би-Би-Сију жестоко се обрушио на Муриња. Оних осам центиметара разлике у висини Мхитарјана и Мате ваљда му нису били адекватно оправдање.

"Моја кратка верзија је да је Мурињо и играчи и свима осталима желео да стави до знања да Хуана Мату не види у тиму. Осрамотио је играча пред навијачима, пред породицом и пријатељима и то ми се уопште није допало. Мата се одлично понашао, остао је са играчима током славља, али сумњам да ћемо га и на крају августа гледати у дресу Манчестер јунајтеда", категоричан је Марфи.

Није немогуће и да је у праву...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар