Dani Marfi žestoko po Murinju: Osramotio si Huana Matu!

Ne povreda, nego osam centimetara! Ili ipak samo taktička zamisao?

Fudbal 10.08.2016 | 14:30
Dani Marfi žestoko po Murinju: Osramotio si Huana Matu!
Iz Čelsija ga je Žoze Murinjo proterao iako je dve godine uzastopce bio najbolji pojedinaca Plavaca. Huan Mata je verovatno jedini čovek u Mančester junajtedu koji se nije obradovao dolasku portugalskog stručnjaka na Old Traford. Ni sada nije u prvom planu, pa mediji već nedeljama spekulišu o njegovom odlasku sa Teatra snova.

Baš zato mnogi su se prijatno iznenadili kada je Murinjo u nedeljnoj pobedi nad Lesterom u borbi za trofej Komjuniti šilda u 63. minutu umesto povređenog Džesija Lindgardaposlao baš Huana Matu. Učinilo se mnogima da je Murinjo progutao sujetu i zakopao ratne sekire.  Ali onda u 93. minutu još jedan šok izazvan Murinjovim neočekivanim potezom. Huan Mata je morao da ustupi mesto Henrihu Mhitarjanu. Samo pola sata pošto je kročio na teren?!

Murinjovo drugarsko milovanje po glavi. Mora da je povreda? Ne, ipak nije. Posebni tvrdi da je u pitanju čista taktika.

"Mata je u redu, razume šta sam uradio. Morao sam da izvedem najnižeg igrača, jer smo očekivali mnogo visokih loptu. A Mata je najniži. Želeli smo pobedu i sad smo svi srećni", smireno je Murinjo obrazložio odluku.

Međutim, nisu mu svi poverovali. Dani Marfi, proslavljeni fudbaler sada u ulozi stručnog konsultanta na Bi-Bi-Siju žestoko se obrušio na Murinja. Onih osam centimetara razlike u visini Mhitarjana i Mate valjda mu nisu bili adekvatno opravdanje.

"Moja kratka verzija je da je Murinjo i igrači i svima ostalima želeo da stavi do znanja da Huana Matu ne vidi u timu. Osramotio je igrača pred navijačima, pred porodicom i prijateljima i to mi se uopšte nije dopalo. Mata se odlično ponašao, ostao je sa igračima tokom slavlja, ali sumnjam da ćemo ga i na kraju avgusta gledati u dresu Mančester junajteda", kategoričan je Marfi.

Nije nemoguće i da je u pravu...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar