ОИ - Амела Терзић: Поносна сам што ћу бити на Играма!

Српска атлетичарка Амела Терзић изјавила је да је поносна што је први спортиста из Новог Пазара који ће учествовати на Олимпијским играма.

Остали спортови 07.08.2016 | 11:45
ОИ - Амела Терзић: Поносна сам што ћу бити на Играма!
"Драго ми је што сам испунила норму и за 800 и за 1.500 метара. Тренер Рифат Зилкић и ја смо први спортисти Новог Пазара који иду на Олимпијске игре и зато сам јако поносна на себе и на свог тренера", рекла је Амела Терзић новинарима пред полазак у Рио де Жанеиро.

"Никад се нисам боље осећала пред неко такмичење, ваљда је зато што су олимпијске игре и што се то не дешава сваки дан... Јако сам поносна на себе што ћу уопште да учествујем на Олимпијским играма", додала је она.

Атлетска такмичења у Рију су на програму од 12. до 21. августа, а Терзић ће већ првог дана наступити у квалификацијама на 1.500 метара.

"Жеља ми је да 1.500 метара истрчим што боље јер је то моја дисциплина. Не знам каква ће трка бити, не знам како ће да крене... Битно ми је да крене како мени одговара, да не буде ни пребрза ни преспора, већ да пронађем свој ритам трчања, то је оно што је мени битно“..

Тренер Рифат Зилкић рекао је да Амела Терзић већ у Рију показати да је сазрела.

"Амела на свако такмичење иде спремна, то показују њене квалификационе трке. У финалним тркама се још није снашла, мислим да још није сазрела за освајање сениорских медаља. Она сазрева... Мислим да ће бити владар на 1.500 метара и да ће већ у Рију показати да сазрева", каже Зилкић.

Тамара Салашки ће се у Рију такмичити у трци на 400 метара.

"За мене је велики успех што ћу уопште учествовати на Олимпијским играма и што сам остварила олимпијску норму. У квалификацијама ћу дати све од себе да истрчим што бољи резултат и да се пласирам у полуфинале. Надам се да ће резултат бити добар, ко зна можда буде и нови државни рекорд", рекла је Салашки.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

браво

07.08.2016 11:12

Нема коментара зато сто је Амела ????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сербон

07.08.2016 12:07

Хвала Амели на свему што је урадила за Србију.

ОДГОВОРИТЕ