OI - Amela Terzić: Ponosna sam što ću biti na Igrama!

Srpska atletičarka Amela Terzić izjavila je da je ponosna što je prvi sportista iz Novog Pazara koji će učestvovati na Olimpijskim igrama.

Ostali sportovi 07.08.2016 | 11:45
OI - Amela Terzić: Ponosna sam što ću biti na Igrama!
"Drago mi je što sam ispunila normu i za 800 i za 1.500 metara. Trener Rifat Zilkić i ja smo prvi sportisti Novog Pazara koji idu na Olimpijske igre i zato sam jako ponosna na sebe i na svog trenera", rekla je Amela Terzić novinarima pred polazak u Rio de Žaneiro.

"Nikad se nisam bolje osećala pred neko takmičenje, valjda je zato što su olimpijske igre i što se to ne dešava svaki dan... Jako sam ponosna na sebe što ću uopšte da učestvujem na Olimpijskim igrama", dodala je ona.

Atletska takmičenja u Riju su na programu od 12. do 21. avgusta, a Terzić će već prvog dana nastupiti u kvalifikacijama na 1.500 metara.

"Želja mi je da 1.500 metara istrčim što bolje jer je to moja disciplina. Ne znam kakva će trka biti, ne znam kako će da krene... Bitno mi je da krene kako meni odgovara, da ne bude ni prebrza ni prespora, već da pronađem svoj ritam trčanja, to je ono što je meni bitno“..

Trener Rifat Zilkić rekao je da Amela Terzić već u Riju pokazati da je sazrela.

"Amela na svako takmičenje ide spremna, to pokazuju njene kvalifikacione trke. U finalnim trkama se još nije snašla, mislim da još nije sazrela za osvajanje seniorskih medalja. Ona sazreva... Mislim da će biti vladar na 1.500 metara i da će već u Riju pokazati da sazreva", kaže Zilkić.

Tamara Salaški će se u Riju takmičiti u trci na 400 metara.

"Za mene je veliki uspeh što ću uopšte učestvovati na Olimpijskim igrama i što sam ostvarila olimpijsku normu. U kvalifikacijama ću dati sve od sebe da istrčim što bolji rezultat i da se plasiram u polufinale. Nadam se da će rezultat biti dobar, ko zna možda bude i novi državni rekord", rekla je Salaški.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

bravo

07.08.2016 11:12

Nema komentara zato sto je Amela ????

ODGOVORITE
Name

Сербон

07.08.2016 12:07

Хвала Амели на свему што је урадила за Србију.

ODGOVORITE